Begeleiding

Verandering maakt deel uit van ons leven. Of het nu gaat om een gewenste verandering of een verandering die je overvalt, je vindt bij ons een team van ervaren begeleiders die je helpen om jouw weg te vinden, die van je team of organisatie. We werken Oplossingsgericht. Dat betekent dat we met jou samenwerken aan de verandering die jij wil zien, door gebruik te maken van wat voor jouw werkt en door daar stapsgewijs vooruitgang in te boeken.

Bekijk ons aanbod

Teamcoaching

Heeft je team nood aan nieuwe zuurstof? Wil je samen met je team op verhaal komen?

Meer informatie

Organisatie-ontwikkeling

Wil je de groei van je organisatie ondersteunen?

Meer informatie

Individuele coaching

Op zoek naar een coach voor jezelf of een van je medewerkers?

Meer informatie

Bemiddeling

Last van spanning en conflict tussen collega's? Bemiddeling helpt.

Meer informatie
Groep mensen in gesprek aan een tafel buiten

Intervisiebegeleiding

Willen jullie als collega's groeien in deskundigheid?

Meer informatie

Leiderschapsontwikkeling

Zin om te groeien in Oplossingsgericht leiderschap?

Meer informatie

Positieve roddel

250+ betekenisvolle en persoonlijke samenwerkingen

“De oplossingsgerichte aanpak was een echte eye-opener. En, minstens even belangrijk, de manier waarop jullie de opleiding in elkaar hebben gebokst, was heel euh ... oplossingsgericht, efficiënt en aangenaam. En het allerbelangrijkste: hoe jullie als mens in jullie rol als begeleider staan, daar maken jullie echt het verschil. Veel respect en dank!”

Jeroen Vereecke
Oprichter Robinetto

“Hartelijk dank voor de professionele begeleiding van de tweedaagse rond veerkracht en zelfzorg. De feedback van de collega’s was lovend. Je slaagde er op een vakkundige, betrokken en rustige manier in om de collega’s meer inzicht te geven in hoe we de veerkracht van onze teams kunnen versterken. Door deze sessie samen te volgen kregen we ook kapstokken aangereikt om mekaar in de toekomst verder te inspireren om op een oplossingsgerichte manier aan de slag te gaan.”

Isabelle D’hooghe
Concertgebouw Brugge

“Ik wil jullie nog eens bedanken voor de sessies die jullie voor onze scholengroep hebben verzorgd. Heel inspirerend! Het is super om te horen hoe de directies deze inzichten nu praktisch toepassen. Het succes ervan is niet alleen te danken aan de kracht van het oplossingsgerichte model, maar ook aan jullie vermogen om dit telkens op een manier over te brengen die mensen direct motiveert om ermee aan de slag te gaan. Jullie weten ook steeds weer een gevoel van verbondenheid te creëren, waardoor elke sessie aanvoelt als een waardevolle teambuilding.”

Sofie De Smet
GO! scholengroep Gent

“Wij hebben beroep gedaan op Ilfaro om onze teams verder te laten groeien in het opnemen van eigenaarschap en krachtgericht werken. Wat onze medewerkers bijzonder gewaardeerd hebben, is het koppelen van een grote deskundigheid aan het zorgvuldig werken op maat voor elk team. Die aanpak maakte dat zowel de collega’s van de logistieke diensten als van de begeleidende en ondersteunende diensten in de wolken waren over deze leermomenten.”

Lieve Dekempeneer
Directeur Hubbie vzw

“Als directieteam doen wij geregeld beroep op het professioneel aanbod van Ilfaro. De procesbegeleider van Ilfaro creëert voor ons een veilige leeromgeving, waarbinnen we specifieke beleidsthema’s bespreken. In verbinding met elkaar denken we na over mogelijkheden en kansen, zoeken we naar antwoorden, werken we aan oplossingen. Vanuit hun menselijke en procesmatige aanpak, komen we als directieteam samen tot werkbare inzichten en afspraken voor de toekomst.  Met hun input worden resultaten bereikt die voor de doelgroepen, medewerkers of de organisatie vaak écht het verschil maken.”

Ann Vandersanden
Directeur Pleegzorg Limburg

“Ik had snel door dat de begeleiders van Ilfaro écht met hun vak bezig zijn, de aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en ze trappen niet in de moeilijke jargon-val. Ze spelen op mekaar in als een geoliede machine, flexibel, grondig en altijd met een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling. Heel tevreden over de hands-on-mentaliteit, de vele oefen-mogelijkheden en eerlijke feedback. We kregen tastbare handvaten, sjablonen om blind op te vertrouwen, je weet dat het goedkomt … De boost die ik nodig had om verder te groeien en plannen uit te werken.”

Patricia Van de Vyver
L&D, Initia Vlaanderen

“Dankjewel voor de positieve roddels, de intervisies vol inzicht, de oplossingsgerichte vibes, de veiligheid en de zorg ... Jullie en het Oplossingsgerichte werken hebben me al ontzettend veel gebracht: een boost van vertrouwen, bevestiging, duwtjes in de rug, vertrouwen in mijn innerlijk kompas en een netwerk van mooie mensen om naar uit te reiken.”

Hilde Torfs
Directeur ruimte, provincie Vlaams-Brabant

“Ik kende de principes van SF-coaching reeds maar door jullie opleiding heb ik het gevoel dat ik de methodiek nu echt in de vingers heb. Ik zal het vanaf nu concreter in mijn werk kunnen toepassen omdat het heel helder is geworden voor mij. Dankjewel voor jullie methodische aanpak: verfrissend, creatief en speels. Het blijft plakken!”

An Thys
Idewe