Onze publicaties

Soms lijk het alsof Ilfaro naast een coachings- en trainingsorganisatie ook een echte boekenclub is. We zijn niet alleen fervente lezers van het betere boek, maar hebben ook de kans gekregen om 3 boeken te publiceren en bij te dragen aan andere werken over Oplossingsgericht werken, feedback geven en veerkracht.

Wendbaar als het woelig wordt. Veerkracht als kompas voor jezelf en je team

Wendbaar als het woelig wordt biedt de lezer een kompas aan om individueel en in team om te gaan met alle moeilijkheden die het werk en het leven voor ons in petto heeft. We schreven het boek tijdens de corona lockdown en het werd gepubliceerd in 2021 door LannooCampus. Je kan het daar ook gemakkelijk bestellen via de onderstaande link.

The Art of Giving Feedback

Feedback geven is een essentiële vaardigheid voor iedereen die goed met anderen wil blijven samenwerken. In dit boek behandelen we het belang van het geven van waarderende feedback en lichten we toe hoe je op een Oplossingsgerichte manier mensen kan aanspreken om hun gedrag aan te passen.

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

In 2009 kwam de eerste druk van deze bestseller uit bij LannooCampus. Auteurs Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans wilden in dit boek niet de nadruk leggen op de Oplossingsgerichte methode zelf, maar wel over de effecten van het Oplossingsgericht werken. Het werd een schatkist aan activiteiten die de persoonlijke en teamveerkracht vergroten. Het boek is vertaald in het Engels, Duits en Hongaars.

Reziliens emberek, reziliens csapatok

De Hongaarse vertaling van ons Veerkracht boek is verkrijgbaar via onderstaande link. Liselotte és Anton könyvét évek óta örömmel használom csoportjaimban, képzéseimen. A kis kötet nagy értéke a sok konkrét gyakorlat, mely a buddhista filozófia és gyakorlat kiegyensúlyozó, stabilizáló erejére épül, keleti mentális technikákból merít.

Resilienz: Ein Werkstattbuch zur Widerstandskraft

"Endlich! Lange habe ich auf die Übersetzung gewartet und kann nun endlich diesen praktischen, handlungsorientierten Leitfaden meinen Workshop-Teilehmern an die Hand geben, die auch zu Hause mich einfach umsetzbaren Übungen etwas für ihre Resistenz tun wollen. Zudem enthält dieses Buch eine einzigartige, sofort anwendbare Übertragung auf Teams - wodurch die Lektüre für Führungskräfte sowohl persönlich als auch professionell nützlich ist. Kurz gesagt - Sie halten hier einen seltenen Glücksfall in den Händen." Christine Kuch Duitse uitgave door Kirsten Dierolf van Solutions Adademy van ons Veerkracht boek.

Resilient People, Resilient Teams

People have an extraordinary talent for reacting resiliently in extreme situations. Resilience is more an ordinary than an extraordinary phenomenon in people. It is the life force of bouncing back after suffering or going through a crisis. This book is about resilience in the workplace. How do we stand tall in a work environment which brings about daunting changes, challenges, pressure and stress? How do we deal with complexity, with diversity, with conflicts? Besides the personal stress and challenges in our private life, we are confronted with an increasing workload, difficult customers, colleagues or bosses, traffic-jams, deadlines, restructuring, redundancy, etc. Many events at work happen beyond our control. We don’t always choose our colleagues yet we have to cooperate with them. We are not always happy with new work processes yet we have to master them

Ilfaro bijdragen

In de loop der jaren hebben we hoofdstukken bijgedragen tot verschillende boeken over Oplossingsgericht werken. Hieronder vind je een overzicht.

De therapeutische alliantie - Dr. Luc Isebaert

Geert Lefevere is erin geslaagd om de monumentale nalatenschap van Luc Isebaert alle eer aan te doen in dit boek dat omschreven wordt als de Bijbel van het Brugse Model van de Oplossingsgerichte korte therapie. Het bevat 2 hoofdstukken van Anton Stellamans: "Oplossingsgerichte Supervisie" en "Veerkracht als uitgangspunt".

57 SF Activities for Facilitators and Consultants

Een schatkamer aan Oplossingsgerichte interventies die je als trainer kan gebruiken. Liselotte en Anton beschrijven er twee oefeningen die helpen om de troeven binnen teams naar boven te halen: Ubuntu en Anchors and Buoys. Het boek is eerst in het Duits verschenen als: Solution Tools en is uitgeroepen tot management book van het jaar in Duitsland. Editors zijn: Peter Röhrig en Jenny Clarke

Lösungsfokussiertes Konflikt-Management in Organisationen

Chris Aertsen en Anton Stellamans droegen met hun hoofdstuk "Vom Feedback zum Feedforward" bij tot deze rijke collectie aan praktische methodieken om Oplossingsgericht om te gaan met conflicten in organisaties.

Solution-Focused Management

In 2006 verzamelden vele trainers uit de SOLWorld community hun beste inzichten in de toepassing van het Oplossingsgericht werken binnen organisaties. Anton Stellamans droeg bij met het hoofdstuk: "Solution-Focused Peace Building."

Doing Something Different - Thorana S. Nelson

Een verscheidenheid aan professionals tonen in dit boek hoe het Oplossingsgericht werken een verschil maakt in het werken met hun cliënten. Liselotte en Anton droegen bij met twee hoofdstukken over veerkracht en coaching.

Aanbevolen literatuur

Wie meer wil lezen over de Oplossingsgerichte aanpak, kan met gerust hart deze boeken bestellen.

The Solutions Focus. Transforming Change for Coaches, Leaders and Consultants

Ooit het eerste boek over Oplossingsgericht werken in organisaties, is deze parel van Mark McKergow en Paul Z Jackson inmiddels aan zijn derde volledig herziene druk toe. Een ware klassieker binnen de Oplossingsgerichte literatuur.

The Solution Focused Brief Therapy Diamond

Schitterend boek over de praktijk van de Oplossingsgerichte therapie (ook nuttig voor coaches!) door Elliott Connie en Adam S. Froerer.

Coaching a-z

Parel van een boek over Oplossingsgericht coachen door Dr. Haesun Moon. Zoals Kenneth Gergen het omschreef: "A festival of wisdom, insight, and creative practices of dialogue."

Host. Six New Roles of Engagement

Zonder twijfel het beste boek over leiderschap. Mark McKergow en Helen Bailey introduceren op overtuigende wijze het beeld van de leider als gastvrouw/heer als sterk alternatief voor de leider als held of dienaar. Je vindt er ook de beruchte User's Guide to the Future in terug een gids om op een Oplossingsgerichte manier met je team of organisatie aan je gewenste toekomst te werken. Brilliant.

Brief Coaching

Uitgepuurd pareltje over Oplossingsgerichte coaching, geschreven door het beroemdste triumviraat in de SF wereld: Chris Iveson, Evan George en Harvey Ratner van Brief.

Solution Focused Brief Therapy

Bijzonder praktische gids voor Oplossingsgerichte therapeuten (en coaches) van de hand van Chris Iveson, Harvey Rater en Evan George. De ondertitel luidt: "100 key points and techniques."

Blijf geïnformeerd

Blijf op de hoogte en verrijk je inbox! Abonneer je op onze nieuwsbrief voor exclusieve updates en insider inzichten

Bedankt om je in te schrijven