Open opleiding

Oplossingsgericht coachen

Basiscursus Oplossingsgericht coachen Verdiepingstraject Oplossingsgericht coachen

Voor wie?

Ben je een beginner of al werkzaam als coach? Ben je een interne of externe coach? Of ben je helemaal nog geen coach, maar wil je wel je coachende vaardigheden naar een hoger niveau tillen?  Je bent meer dan welkom. We begeleiden je met plezier op deze boeiende reis.

Jaaropleiding Oplossingsgericht Coachen in 4 modules

Deze intensieve opleiding van 4 modules van twee dagen brengt jou de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen om de best mogelijke coach te worden voor jouw klanten of collega’s.

Deze training is het resultaat van onze jarenlange ervaring in het trainen van Oplossingsgerichte vaardigheden. We hebben inmiddels meer dan 30 basis- en verdiepingstrainingen in open aanbod gegeven en een veelvoud daarvan in organisaties. Daarnaast werken we zelf ook dag in dag uit als Oplossingsgerichte coaches. Die lange en dubbele ervaring maakt dat we je kunnen beloven dat je deze unieke manier van werken snel in de vingers zal hebben.

Bij Ilfaro maken we er een punt van om actief mee te werken aan de ontwikkeling van het Oplossingsgericht werken. Dit doen we op internationaal vlak met onze collega’s die actief zijn binnen SOLWorld en Solution Focus in Organisations. Zo ben je zeker dat je meteen de allerlaatste ontwikkelingen in het Oplossingsgerichte werken meekrijgt.

Inhoud

Module 1: voorbij de basis (14 & 15 november 2024)

We gaan meteen al in de eerste tweedaagse voorbij de basis naar het hart van het Oplossingsgericht samenwerken. Je leert er te vertrouwen op de veerkracht van je cliënten en ontdekt welk verschil dat maakt in de manier waarop je naar hen kijkt en luistert.

Module 2: voorbij de technieken (12 & 13 december 2024)

Oplossingsgericht werken wordt al eens gereduceerd tot een set -weliswaar- krachtige vragen. Die leer je natuurlijk in onze training. Maar veel belangrijker dan het stellen van die vragen, is de kunst om je cliënten zo’n antwoorden te laten formuleren, waarin ze zich kunnen weerspiegelen aan de beste versie van zichzelf. “In de Solution Focused benadering”, zo zei Gale Miller immers, “praten onze cliënten zichzelf uit hun problemen”.

Module 3: voorbij de coach (30 & 31 januari 2025)

“It’s not about you”. Het draait in SF niet om onze slimme interventies, maar wel om het naar boven halen van de excellentie van onze cliënten. In deze module leren we om goed onze cliënten te volgen. Via het “leading from behind” principe van Insoo Kim Berg helpen we hen om de juiste pistes te verkennen in het gesprek.

Module 4: voorbij het model (13 & 14 maart 2025)

Je kan technieken en vragen leren zoveel je wil, je komt pas echt thuis in een model wanneer je ook goed begrijpt waarom we doen wat we doen. What’s the thinking behind our cooking? Deze inzichten zullen je in staat stellen om zelf nieuwe Oplossingsgerichte interventies te bedenken.

Onze manier van trainen

Deze training is uiteraard ook zelf Oplossingsgericht. Dit houdt in dat we werken rond jouw ontwikkeling, vanuit jouw sterktes en ervaring. De training is ook ervaringsgericht: we werken niet met rollenspelen maar laten je de kracht van het Oplossingsgericht werken aan den lijve ondervinden. Geïnspireerd op de principes van Accelerated Learning, zorgen we voor een optimale leeromgeving waarin al je leerintelligenties zullen geprikkeld worden: verbaal, logisch, visueel, auditief, inter- en intrapersoonlijk en zelfs fysiek. Je krijgt ook persoonlijke feedback op jouw werk als coach. We focussen daarbij op wat je goed doet en wat je nog beter zou kunnen doen om nog meer impact te hebben als coach.

Extra's

  • Als extra’s ontvang je een exemplaar van ons laatste boek, Wendbaar als het woelig wordt, LannooCampus 2021.

  • Tijdens onze trainingsdagen verwennen we je met uitstekende vegetarische maaltijden klaargemaakt door een van onze gereputeerde huis-chefs.

Korting

  • 10% vroegboekkorting tot eind juni 2024
  • 20% voor ilfaro (deelname basiscursus) en Korzybski alumni

Wat omvat je inschrijving?

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur.

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan je zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Anton Stellamans en co
Coaches

De training wordt verzorgd door Anton Stellamans. De modules worden mee vormgegeven door Lily, Chris, Vonneke en Ciska. Ze hebben samen een uitgebreide ervaring als Oplossingsgerichte coaches en trainers.

Verdiepingstraject Oplossingsgericht coachen

Dit traject is in het leven geroepen om het Oplossingsgericht werken nog dieper te laten doordringen in je manier van werken en zijn. Kies voor dit traject als je je helemaal wil onderdompelen in deze fijne manier van werken.

Wanneer

Verdiepingscursus Oplossingsgericht Coachen:

14-15 nov, 12-13 dec, 30-31 jan 2025 en 13-14 maart 2025

Locatie

Ilfaro:

Prosperdreef 1, 3001 Heverlee

Prijs van de cursus

Not-for-profit en zelfstandigen € 2640, - (ex BTW)
Profit € 3520, - (ex BTW)
Inschrijven

Inschrijvingen zijn definitief na ontvangst van de factuur.

Ervaringen van onze deelnemers

"Je komt er buiten met kant en klaar oefen- en werkmateriaal. Je bent gepassioneerd om verder te leren."

"Ik zie het effect al op de werkvloer. Heerlijk toch! Hoe één gesprek het verschil kan maken."

"De week opleiding was ontspannen en tegelijk diepgaand op persoonlijk vlak en als coach."

"Telkens zijn onze deelnemers blij met de sessies of de begeleiding."

"Een welgemeende dank voor het warme onthaal, het delen van jullie kennis en ervaring."

"Je komt er na 1 week buiten met kant en klaar oefen- en werkmateriaal. Je bent gepassioneerd om verder te leren."

"Dankzij de 1-op-1 sessies heb ik praktische handvatten gekregen om oplossingsgerichter te bemiddelen."

"Ja, er is een voor én een na. Het was een intense en praktijkgerichte week, voorbijgevlogen en ieder moment gesmaakt!"

"De techniek van het oplossingsgericht coachen is heerlijk simpel, maar o zo krachtig."

"Zeer boeiende opleiding met top trainers in een ontspannen en leuke teamsfeer!"

"Ilfaro loopt het pad van verandering van begin tot einde samen met jou en jouw organisatie en maakt zo het verschil."

"We deden beroep op Ilfaro voor een korte brainstormsessie met het team. Dit was ronduit een succes!"

"De begeleiding was heel interactief, zo kwam in elke groep dat aan bod wat op dat moment bij de deelnemers leefde."

Klaar om in te schrijven?

Prijs van de cursus

Not-for-profit en zelfstandigen € 2640, - (ex BTW)
Profit € 3520, - (ex BTW)
Inschrijven

Inschrijvingen zijn definitief na ontvangst van de factuur.