Oplossingsgerichte training, coaching en begeleiding

voor meer veerkracht en wendbaarheid

Meer over ons verhaal
 • Open opleidingen

  Meer info
  Image for Open opleidingen
 • In-company training

  Meer info
  Image for In-company training
 • Begeleiding

  Meer info
  Image for Begeleiding

Nieuws

Laatste berichten

Lees meer berichten...

Mensen, teams en organisaties beschikken over veel meer wijsheid en veerkracht dan ze zelf soms beseffen.

Dit volle potentieel zichtbaar maken en versterken, is wat ons drijft in ons werk. Zo maken we verandering op een veilige en inspirerende manier makkelijker.

5

Begeleiders die dagelijks werken aan de ontwikkeling van menselijke en wendbare organisaties.

In connectie met Solution Focus practitioners wereldwijd via SOLWORLD en SFIO

+ 17jaar

ervaring in het geven van trainingen, het coachen van leidinggevenden en het begeleiden van teams en organisaties.

Hoe Ilfaro het verschil maakt voor uw organisatie

Meer over ons verhaal
 • Oplossingsgericht

  We begeleiden organisaties in de bloei en groei van hun volle potentieel.

 • Toekomstgericht

  We richten ons op de vooruitgang die gewenst is.

 • Krachtgericht

  We halen troeven naar boven en verzamelen wat al werkt.

 • Progressiegericht

  We bekijken waar meer van kan gebeuren en wat er anders kan.

 • Samenwerken

  We werken op een co-creatieve en ont-dekkende manier, vanaf dezelfde kant van het net.

Oplossingsgerichte trainingen

Ben je op zoek naar training voor jezelf of je medewerkers? Ilfaro verzorgt trainingen in Oplossingsgerichte (team)coaching, samenwerking en leiderschap en meer specifieke thema’s zoals veerkracht & balans, feedback geven & krijgen, intervisie, vergaderen en bemiddeling. Naast onze open opleidingen, werken we ook trainingen uit op maat voor onze klanten.

Begeleiding van jouw organisatie

Ben je op zoek een individuele coach, een teamcoach, een begeleider voor de ontwikkeling van je organisatie of een bemiddelaar? We begeleiden mensen en organisaties op een Oplossingsgerichte manier naar de verandering die jij wil zien.

Positieve roddel

250+ betekenisvolle en persoonlijke samenwerkingen

“De oplossingsgerichte aanpak was een echte eye-opener. En, minstens even belangrijk, de manier waarop jullie de opleiding in elkaar hebben gebokst, was heel euh ... oplossingsgericht, efficiënt en aangenaam. En het allerbelangrijkste: hoe jullie als mens in jullie rol als begeleider staan, daar maken jullie echt het verschil. Veel respect en dank!”

Jeroen Vereecke
Oprichter Robinetto

“Hartelijk dank voor de professionele begeleiding van de tweedaagse rond veerkracht en zelfzorg. De feedback van de collega’s was lovend. Je slaagde er op een vakkundige, betrokken en rustige manier in om de collega’s meer inzicht te geven in hoe we de veerkracht van onze teams kunnen versterken. Door deze sessie samen te volgen kregen we ook kapstokken aangereikt om mekaar in de toekomst verder te inspireren om op een oplossingsgerichte manier aan de slag te gaan.”

Isabelle D’hooghe
Concertgebouw Brugge

“Ik wil jullie nog eens bedanken voor de sessies die jullie voor onze scholengroep hebben verzorgd. Heel inspirerend! Het is super om te horen hoe de directies deze inzichten nu praktisch toepassen. Het succes ervan is niet alleen te danken aan de kracht van het oplossingsgerichte model, maar ook aan jullie vermogen om dit telkens op een manier over te brengen die mensen direct motiveert om ermee aan de slag te gaan. Jullie weten ook steeds weer een gevoel van verbondenheid te creëren, waardoor elke sessie aanvoelt als een waardevolle teambuilding.”

Sofie De Smet
GO! scholengroep Gent

“Wij hebben beroep gedaan op Ilfaro om onze teams verder te laten groeien in het opnemen van eigenaarschap en krachtgericht werken. Wat onze medewerkers bijzonder gewaardeerd hebben, is het koppelen van een grote deskundigheid aan het zorgvuldig werken op maat voor elk team. Die aanpak maakte dat zowel de collega’s van de logistieke diensten als van de begeleidende en ondersteunende diensten in de wolken waren over deze leermomenten.”

Lieve Dekempeneer
Directeur Hubbie vzw

“Als directieteam doen wij geregeld beroep op het professioneel aanbod van Ilfaro. De procesbegeleider van Ilfaro creëert voor ons een veilige leeromgeving, waarbinnen we specifieke beleidsthema’s bespreken. In verbinding met elkaar denken we na over mogelijkheden en kansen, zoeken we naar antwoorden, werken we aan oplossingen. Vanuit hun menselijke en procesmatige aanpak, komen we als directieteam samen tot werkbare inzichten en afspraken voor de toekomst.  Met hun input worden resultaten bereikt die voor de doelgroepen, medewerkers of de organisatie vaak écht het verschil maken.”

Ann Vandersanden
Directeur Pleegzorg Limburg

“Ik had snel door dat de begeleiders van Ilfaro écht met hun vak bezig zijn, de aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en ze trappen niet in de moeilijke jargon-val. Ze spelen op mekaar in als een geoliede machine, flexibel, grondig en altijd met een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling. Heel tevreden over de hands-on-mentaliteit, de vele oefen-mogelijkheden en eerlijke feedback. We kregen tastbare handvaten, sjablonen om blind op te vertrouwen, je weet dat het goedkomt … De boost die ik nodig had om verder te groeien en plannen uit te werken.”

Patricia Van de Vyver
L&D, Initia Vlaanderen

“Dankjewel voor de positieve roddels, de intervisies vol inzicht, de oplossingsgerichte vibes, de veiligheid en de zorg ... Jullie en het Oplossingsgerichte werken hebben me al ontzettend veel gebracht: een boost van vertrouwen, bevestiging, duwtjes in de rug, vertrouwen in mijn innerlijk kompas en een netwerk van mooie mensen om naar uit te reiken.”

Hilde Torfs
Directeur ruimte, provincie Vlaams-Brabant

“Ik kende de principes van SF-coaching reeds maar door jullie opleiding heb ik het gevoel dat ik de methodiek nu echt in de vingers heb. Ik zal het vanaf nu concreter in mijn werk kunnen toepassen omdat het heel helder is geworden voor mij. Dankjewel voor jullie methodische aanpak: verfrissend, creatief en speels. Het blijft plakken!”

An Thys
Idewe

Enkele vruchtbare samenwerkingen