You are here

11/06/2019 to 13/06/2019

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? 

Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.

Heel wat organisaties en mensen leggen de lat hoog. Ze willen graag goed presteren en het verschil maken. Er is niks mis met een gezonde portie ambitie. Dat drijft ons vooruit en laat ons toe om mooie dingen te realiseren. Toch merken we dat meer en meer medewerkers / collega’s het moeilijk hebben. De context waarin we werken verandert snel, we moeten ons continu aanpassen en de technologie verhoogt ons werktempo. Logisch dus dat ons energiepeil, ons zelfvertrouwen en onze wendbaarheid uitgedaagd worden. Die context kunnen we niet veranderen, maar we kunnen wel leren om veerkrachtiger om te gaan met deze uitdagingen en nog zorgvuldiger onze energie te bewaken. 

 

INGREDIËNTEN VAN DIT PROGRAMMA

De nadruk in dit programma ligt op het vinden van mentale en fysieke rust in jezelf om van daaruit kracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen. We gaan met de gehele mens aan de slag, dus zowel met je gedachten en overtuigingen, je gevoelens en je sensaties. We leren niet alleen luisteren naar onze gedachten en gevoelens maar ook naar ons lichaam en de signalen die we binnenkrijgen. We verkennen wat voor jou belangrijk is, waar jij naar uitkijkt, wat je wil veranderen, wat voor jou werkt en hoe je daar aan kan werken.

Thematisch gaat het over je werk en je leven, over wat je bereikt hebt, over je instrumenten voor zelfzorg. Maar het gaat evenzeer over hoe je je toekomst ziet en hoe je zinvol en betekenisvol kan zijn voor anderen.

We zorgen voor heel wat afwisseling zodat er op alle niveaus kan doorgewerkt worden en het programma ook blijft beklijven. We maken gebruik van persoonlijke reflecties, coaching, “hart-coherentie” en meditatie, lichaams- en ademwerk, opstellingen en gewaarwordingsoefeningen. 

 

Chris Aertsen

Ik ben Chris en weet uit ervaring dat zelfzorg de basis is om betekenisvol te zijn voor anderen en in je werk. Zelfkennis en zelfontwikkling zijn hier de sleutels toe. Ieder van ons is uniek en heeft iets anders nodig. Weinigen van ons slagen erin om denken, gevoel en lichaamssensaties goed op elkaar af te stemmen. In die persoonlijke zoektocht heb ik ervaren hoe wandelen, dansen, yoga, meditatie en hartcoherentie in hoge mate bijdragen tot mijn persoonlijke balans. Opstellingswerk laat me toe om beter in contact te komen met mijn emoties en ze ook een plaats te geven. Al deze aspecten integreer ik graag in mijn werk als oplossingsgerichte coach.

 

Liselotte Baeijaert

 

Ik ben Liselotte en ik ben altijd op zoek naar hoe we op ons best kunnen zijn of anderen helpen om met iets meer gemak en plezier als "de beste versie van onszelf" door het leven te kunnen stappen. Solution Focus heeft me vele antwoorden gebracht in hoe we taal en verbeelding kunnen hanteren om verandering teweeg te brengen... én ik merk dat we nog meer bereiken als we taal combineren met lichaamsgewaarwording, beweging, ademen en aandacht. Daarom combineer ik mijn coachingsessies en trainingen met opstellingswerk, mindfulness, en gebruik ik al mijn intuïtie, kennis en vaardigheden om net dat ietsje verder en dieper te gaan. 

 

VOOR WIE

Dit aanbod richt zich zich in eerste instanties tot organisaties. Uiteraard zijn zelfstandigen en particulieren ook welkom. Regelmatig krijgen we de vraag om de veerkracht in een organisatie te verhogen. Onze veerkrachtopleidingen zijn daarin een eerste stap. Willen we de veerkracht van mensen en organisaties op langere termijn -en liefst duurzaam- verhogen, dan is er meer nodig. Dit aanbod wil organisaties ondersteunen die het medewerkers gunnen om gespreid over enkele maanden te werken aan zelfontwikkeling, zelfzorg en veerkracht.

We beperken het aantal deelnemers tot 12.

 

DUUR EN OPBOUW PROGRAMMA

Deze training omvat 5 dagen gespreid over 4 maanden. 

We starten met een intakegesprek om je motivatie te peilen en wederzijdse verwachtingen af te stemmen. De eigenlijke training start met een residentiële driedaagse. Deze wordt opgevolgd met een individueel coachingsgesprek. Nadien volgen twee opvolgdagen. In de tussenperiode wordt aan de deelnemers gevraagd om dagelijks te te oefenen. Deze oefeningen nemen maximaal een kwartiertje per dag in beslag.

 

KOST

Het volledige programma kost 2500 euro exc. 21% BTW en omvat:

 • Persoonlijke intake
 • 3 residentiële startdagen
 • 2 tussentijdse individuele coachinggesprekken
 • tussentijdse opdrachten
 • 2 opvolgdagen
 • alle maaltijden en dranken

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur.

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug. Indien je annuleert 7 dagen voor de aanvang, betaal je het volledige bedrag of zorg je voor een vervanger. 

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.  

 

WANNEER

 • 11,12,13  juni 2019 (residentieel) 
 • 29 augustus
 • 25 september

WAAR

1) Driedaagse (residentieel) : Metta Vihara retraitecentrum, Hengstdijk, Nederland  
Aankomst: 11 juni voormiddag. Vertrek: 13 juni namiddag   

2) Opvolgdagen: Ilfaro, Prosperdreef 1, 3001 Heverlee, België
Welkom vanaf 9u, start om 9u30, eind 17u.