You are here

De context waarin mensen werken, verandert snel, ze moeten zich continu aanpassen en de technologie verhoogt hun werktempo. Ook hun persoonlijk leven stelt hen voor de nodige uitdagingen. Als de belasting op twee fronten samenkomt is het niet meer dan logisch dat hun energiepeil, hun zelfvertrouwen en hun wendbaarheid uitgedaagd worden. 

Die context kunnen we als werkgever misschien enigszins veranderen, maar we hebben lang niet genoeg impact op de gehele situatie om ervoor te zorgen dat mensen moeilijke periodes vanzelf overbruggen. Dat is frustrerend want we willen hen zeker niet verliezen! Het valt bijna niet te berekenen hoeveel verlies een organisatie lijdt als een sleutelfiguur vertrekt of uitvalt en moet vervangen worden…Toch kan je je mensen helpen. Je kan ze ondersteunen met een diepgaand traject dat gespreid wordt over vier maanden en waarin de aandacht gericht wordt op meer mentale en fysieke veerkracht. 

 

Als deelnemer leer je om veerkrachtiger om te gaan met je uitdagingen en je leert zorgvuldiger je energie te bewaken. Je wordt begeleid om tot nieuwe leefgewoontes en een nieuwe denkwijze te komen die je oplossingsgerichter en veerkrachtiger maakt.  

Aan het einde van dit programma:

 • Heb je ontdekt wat zelfzorg voor jou persoonlijk inhoudt,
 • Heb je geleerd om beter om te gaan met moeilijke periodes,
 • Kan je makkelijker rust creëren in hoofd en lichaam,
 • Heb je geleerd om je grenzen en energie nog beter te bewaken,
 • Heb je de kracht ervaren van oplossingsgerichte gedachten en uitwisselingen,
 • Ben je je bewuster van je kwaliteiten en je verlangens,
 • Heb je ontdekt waar je krachten en mogelijkheden liggen om volop het leven te leiden waar je naar verlangt.

 

VOORBEREIDING EN INTAKEGESPREK 

We sturen je een vragenlijst en bereiden je voor op deze "zoektocht", zodat je met een goede focus het programma kan aanvangen.

Daarna ontmoeten we je graag of bellen we je op voor een intakegesprek. Zo worden je persoonlijke doelstellingen helder en maken we al kennis met jou. 

3 DAGEN RESIDENTIEEL PROGRAMMA IN NEDERLAND 

We starten met een residentieel programma in een heel rustige omgeving in de natuur. De nadruk ligt op het vinden van mentale en fysieke rust in jezelf om van daaruit kracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen. We gaan met de gehele mens aan de slag. We leren niet alleen luisteren naar gedachten, overtuigingen en gevoelens maar ook naar ons lichaam en de signalen die het geeft. We verkennen wat belangrijk is, waar jij naar uitkijkt, wat je wil veranderen, wat voor jou werkt en hoe je daar aan kan werken.

Thematisch gaat het over je werk en je leven, over wat je bereikt hebt, over je instrumenten voor zelfzorg. Maar het gaat evenzeer over hoe je je toekomst ziet en hoe je zinvol en betekenisvol kan zijn voor anderen.

We zorgen voor heel wat afwisseling zodat er op alle niveaus kan doorgewerkt worden en het programma ook blijft beklijven. We maken gebruik van persoonlijke reflecties, coaching, “hart-coherentie” en meditatie, lichaams- en ademwerk, opstellingen en gewaarwordingsoefeningen. 

 

DAG 1: Aankomst   

vanaf 14.00 Opstart programma met de hele groep 

18.00 – 19.30 avondsessie met optioneel beweging/ yoga en meditatie 

19.30 – 20.30 avondmaal  

21.00 – Groepsprogramma

___________________________________________________

DAG 2, 3, Retraite dagen  

7.00 – Opstaan

7.30 – 9.00 Optioneel beweging/ yoga en meditatie 

9.30 – 10.30 Ontbijt

10.30 – 13.00 morgen groepsprogramma 

13.00– 14.00 Lunch 

14.00 – 17.30 Individueel werk, individuele sessies  

18.00 – 19.30 Optioneel beweging/ yoga en meditatie  

19.30–20.30 Avondeten 

21.00 – Groepsprogramma

 

 ___________________________________________________

DAG 4 Vertrekdag 

7.00 – Opstaan

7.30 – 9.00 Optioneel beweging/ yoga en meditatie 

9.30 – 10.30 Ontbijt

10.30 – 13.00 morgen groepsprogramma 

13.00– 14.00 Lunch 

14.00  Afsluitsessie

15:00 vertrek 

 

Waar? 

In het mooie Metta Vihara in Nederland

Wie zal er zijn?

Managers, leiders, ervaren professionals die een time-out voor lichaam en geest willen en dichter bij een authentiek leven willen komen.

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

 

INDIVIDUELE COACHING 

Na deze dagen ontmoeten we je graag terug voor een individueel coachinggesprek. Eventueel kunnen we dit ook doen per skype. 

2 TERUGKOMDAGEN  IN HEVERLEE BIJ ILFARO

De groep komt opnieuw samen en het geleerde wordt verankerd via groepsgesprekken, groepscoaching en nieuwe oefeningen.  

INDIVIDUEEL AFRONDINGSGESPREK 

We zien je graag een laatste keer om de vooruitgang in kaart te brengen en samen met jou te kijken hoe je nu verder gaat. 

 

Chris Aertsen

Ik ben Chris en weet uit ervaring dat zelfzorg de basis is om betekenisvol te zijn voor anderen en in je werk. Zelfkennis en zelfontwikkling zijn hier de sleutels toe. Ieder van ons is uniek en heeft iets anders nodig. Weinigen van ons slagen erin om denken, gevoel en lichaamssensaties goed op elkaar af te stemmen. In die persoonlijke zoektocht heb ik ervaren hoe wandelen, dansen, yoga, meditatie en hartcoherentie in hoge mate bijdragen tot mijn persoonlijke balans. Opstellingswerk laat me toe om beter in contact te komen met mijn emoties en ze ook een plaats te geven. Al deze aspecten integreer ik graag in mijn werk als oplossingsgerichte coach.

 

Liselotte Baeijaert

 

Ik ben Liselotte en ik ben altijd op zoek naar hoe we op ons best kunnen zijn of anderen helpen om met iets meer gemak en plezier als "de beste versie van onszelf" door het leven te kunnen stappen. Solution Focus heeft me vele antwoorden gebracht in hoe we taal en verbeelding kunnen hanteren om verandering teweeg te brengen... én ik merk dat we nog meer bereiken als we taal combineren met lichaamsgewaarwording, beweging, ademen en aandacht. Daarom combineer ik mijn coachingsessies en trainingen met opstellingswerk, mindfulness, en gebruik ik al mijn intuïtie, kennis en vaardigheden om net dat ietsje verder en dieper te gaan. 

 

VOOR WIE

Dit aanbod richt zich zich in eerste instanties tot organisaties. Uiteraard zijn zelfstandigen en particulieren ook welkom. Regelmatig krijgen we de vraag om de veerkracht in een organisatie te verhogen. Onze veerkrachtopleidingen zijn daarin een eerste stap. Willen we de veerkracht van mensen en organisaties op langere termijn -en liefst duurzaam- verhogen, dan is er meer nodig. Dit aanbod wil organisaties ondersteunen die het medewerkers gunnen om gespreid over enkele maanden te werken aan zelfontwikkeling, zelfzorg en veerkracht.

We beperken het aantal deelnemers tot 12.

 

DUUR EN OPBOUW PROGRAMMA

Deze training omvat 5 dagen gespreid over 4 maanden. 

We starten met een intakegesprek om je motivatie te peilen en wederzijdse verwachtingen af te stemmen. De eigenlijke training start met een residentiële driedaagse. Deze wordt opgevolgd met een individueel coachingsgesprek. Nadien volgen twee opvolgdagen. In de tussenperiode wordt aan de deelnemers gevraagd om dagelijks te te oefenen. Deze oefeningen nemen maximaal een kwartiertje per dag in beslag.

KOST

Het volledige programma kost 2500 euro exc. 21% BTW en omvat:

 • Persoonlijke intake
 • 3 residentiële startdagen
 • 2 tussentijdse individuele coachinggesprekken
 • tussentijdse opdrachten
 • 2 opvolgdagen
 • alle maaltijden en dranken

!! LIGHT VERSIE AAN 1750 EURO 

Heb je al gelijkaardige opleidingen gevolgd en minder behoefte aan individuele begeleiding, dan is de light versie misschien beter geschikt. Je neemt dan enkel  deel aan het programma (met terugkomdagen).

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur.

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.     

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.  

WANNEER

 • de data worden bepaald bij voldoende interesse

WAAR

1) Driedaagse (residentieel) : Metta Vihara retraitecentrum, Hengstdijk, Nederland   

2) Opvolgdagen: Ilfaro, Prosperdreef 1, 3001 Heverlee, België
Welkom vanaf 9u, start om 9u30, eind 17u.