You are here

Van burnout naar veerkracht

Dương Trần Quốc

 

VAN BURNOUT NAAR VEERKRACHT

Het wordt een steeds prangender thema... We lijken wel dolgedraaid, gevangen in de ratrace van presteren, groeien en voortdurend online zijn. En er is nood aan een omkering. Hoe kunnen we het discours over burnout veranderen naar een discours over meer gezonde veerkracht binnen de arbeidscontext? Hoe creëren we samen een omgeving waar mensen kunnen floreren en prettig functioneren? We willen hier graag over van gedachte wisselen met iedereen die zich hierbij betrokken voelt. De vraag die op onze lippen ligt en die we ons tijdens deze dag NIET gaan stellen is hoe het zover is kunnen komen, wat de symptomen zijn van burnout, wie verantwoordelijk is of wat er mis is aan de tijdsgeest.

De vraag die we ons WEL willen stellen is: hoe creeëren we een context in onze organisatie waar mensen minder kans lopen op burnout? Hoe kunnen wijzelf en onze organisaties gezonder functioneren? Welke interacties, levenshoudingen en keuzes bevorderen het welzijn? Laat ons out of the box denken en vooruit kijken naar die gewenste bestemming!  

Graag delen we onze ervaringen op een oplossingsgerichte manier en als er interesse is presenteren we graag een case van een organisatie waar we aan de slag zijn gegaan om het discours van burnout om te draaien naar een discours over veerkracht en welzijn. Op een zeer interactieve manier willen we je inspireren en samen expertise delen rond dit thema. 

Aan het einde van deze dag:

  • heb je je samen met anderen verdiept in mogelijke oplossingen van het actuele vraagstuk van burnout;
  • heb je kennis gemaakt met een oplossingsgerichte aanpak ter preventie van burnout op organisatieniveau;
  • heb je elkaar gecoacht rond work life/ balance;
  • heb je nieuwe ideeën over hoe je oplossingsgericht kan werken aan een veerkrachtige organisatie.
  • heb je van een paar fijne ervaringsoefeningen geproefd die je veerkracht tijdens die dag zullen verhogen.

 

Voor wie?

Leidinggevenden, coaches, ervaringsdeskundigen, docenten, loopbaanbegeleiders HR consultants en iedereen die interesse heeft in het onderwerp. Je hoeft geen voorkennis te hebben over SF. Interesse is voldoende.

Om het leren te bevorderen werken we met een groep van minimum 8 en maximum 16 personen.

Timing: Ontvangst vanaf 9u. Start om 9:30 tot 17u.

Lokatie: Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee

Psst! Ilfaro heeft niet alleen een boek geschreven over veerkracht maar ook net een zeer gewaardeerde driedaagse 'time out voor veerkracht' georganiseerd voor professionals uit allerlei organisaties. Binnenkort meer feedback hierover op onze website.