You are here

Photo by Margarida CSilva on Unsplash

‘Holacracy ‘ van Brian Robertson en Tom Thomison en ‘Reinventing Organisations’ van Frederic Laloux hebben het principe van zelfsturende teams hoog op de agenda geplaatst. Zelfsturende teams beslissen zelf over hoe ze op de best mogelijke manier hun verantwoordelijkheden opnemen, wie welke taken uitvoert, wat de beste planning is… Een van de doelen hierbij is dat medewerkers een hogere betrokkenheid vertonen bij het werk en dat de troeven van iedereen in het team maximaal aan bod kunnen komen. Oplossingsgerichte conversatietechnieken en interactievaardigheden kunnen deze samenwerking aanzienlijk vergemakkelijken. Tijdens deze workshop verkennen we op een oplossingsgerichte manier de basisprincipes van zelfsturende teams en toetsen we die aan de ervaringen van de deelnemers. Samen bedenken we mogelijkheden en strategieën om met zelfsturende teams of aspecten ervan aan de slag te gaan in organisaties.

 Aan het einde van deze dag:

  • heb je inzicht in de principes van zelfsturende teams en wat er nodig is om deze optimaal te laten werken;
  • heb je ervaren wat de voordelen zijn van zelfsturende teams;
  • heb je oplossingsgericht samengewerkt met andere experten; 
  • en heb je een zicht op hoe jij van start zou kunnen gaan met zelfsturende teams in je organisatie of als coach/consultant.
Chris Aertsen en Lily Deforce

Lily en Chris werken veel in organisaties. Op dit moment is bijna elke organisatie op de een of andere manier met zelfsturende teams aan de slag. Sommige organisaties kiezen er bewust voor, andere organisaties hebben het gevoel dat ze de boot missen als ze er niks mee doen, nog andere organisaties doen al heel veel op een zelfsturende manier zonder dat ze het zelf goed beseffen. De vragen aangaande zelfsturende zijn dus divers en beide begeleiders merken dat heel wat organisaties in een veranderkramp terechtkomen.

Voor wie?

Leidinggevenden, coaches en consultants. Je hoeft geen voorkennis te hebben over SF. Interesse is voldoende.

Om het leren te bevorderen werken we met een groep van minimum 8 en maximum 16 personen.

Timing: Ontvangst vanaf 9u. Start om 9:30 tot 17u.

Lokatie: Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee

Prijs per dag:
For profit: 250€ (ex 21% BTW)
Non profit: 200€ (ex 21% BTW)
Incl. vegetarische lunch en cursusmateriaal

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur. 

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. 

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.