You are here

bDOT dNODOT

Oplossingsgericht leidinggeven is een uitstekende manier om de intelligentie van een organisatie of team tot z’n volle recht te laten komen. De oplossingsgerichte leidinggevende is vooral vaardig in het creëren van condities waarin iedereen persoonlijk leiderschap opneemt. Op deze toepassingsdag worden de nieuwste inzichten over hoe je teams en organisaties het best aanstuurt in een snel veranderende context, vertaald naar de dagelijkse realiteit op de werkvloer.  Eerder dan het creëren van een leiderschapsmodel en het implementeren van een vooraf bedachte theorie, gaan we op zoek naar wat er het meeste geschikt is binnen een bepaalde organisatiecontext. We bouwen voort op wat al goed werkt in die bepaalde context om dat te bestendigen en te verveelvoudigen. We zoeken ook verder naar wat er allemaal nog meer mogelijk en gewenst is. Dankzij het gesprek hierover tussen betrokkenen, ontstaan er nieuwe inzichten, soms nieuwe koersen, nieuwe plannen en nieuwe acties. Daarna valt er helemaal niets meer ‘te implementeren’.  Het is ongelooflijk wat er mogelijk wordt dankzij een positieve, toekomstgerichte focus en goede constructieve interacties. 

 

Tijdens deze toepassingsdag gaan we…

  • elkaar inspireren met verhalen over leiderschap; 
  • elkaar oplossingsgericht coachen rond verschillende leiderschapsrollen; 
  • goede interventies delen om tailor-made te werken rond leiderschap in organisaties;
  • kennis maken met nieuwe concepten van leiderschap volgens F. Laloux, Ricardo Semler, ‘The leader as a host’ van Mark McKergow en anderen.  
Liselotte Baeijaert

Liselotte is één van de oprichters van Ilfaro.  Na 10 jaar ervaring in een aantal grote bedrijven startte ze in 1999 als zelfstandige. Ze houdt van oplossingsgericht werken met indidviduen en teams als coach en procesbegeleider. Verder zet ze zich in voor de verdere ontwikkeling van Ilfaro en is ze actief in de board van SFIO (Solution Focus in Organisations). In 2009 heeft ze een boek geschreven over veerkracht (Vergroot de veerkracht in jezelf en je team), samen met Anton Stellamans.

Lily Deforce

Lily heeft meer da​n 20 jaar ervaring in leidinggevende- en bestuursfuncties, zowel in profit als non-profit organisaties (P​rocter ​&​ ​G​amble​, Somers Zaden NV, Vredeseilanden vzw, Max Havelaar/Fairtrade Belgium vzw, Kauri vzw)​. In die hoedanigheid heeft ze  tal van teams, leidinggevenden en managers gecoacht​ (VS, EU, Japan)​. ​Aan de oplossingsgericht​e manier van werken is ze, ​na een opleiding bij Ilfaro (2010),  helemaal verknocht geraakt.  Ze heeft dit als leidinggevende toegepast​ zowel in een multinationale, KMO, academische als een NGO werkcontext​. Eind 2017 werd ze fiere mede-zaakvoerder van Ilfaro. ​   

Voor wie? 

Deze training staat open voor alle leiddinggevenden uit diverse organisaties:  profit, non-profit, scholen, universiteiten enz.

We werken met een groep van maximaal 15 personen en minimaal 8 personen

Wanneer? 

25 oktober 2019

Waar? 

Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee 

Je investering? 

300€ (exclusief 21% BTW), inclusief vegetarische lunches en cursusmateriaal 

Je inschrijving is definitief na onrvangst van de factuur

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.      

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.