You are here

Liselotte Baeijaert (°63) Partner

Het is altijd mijn droom geweest om dokter in het buitenland te worden. Toch kwam ik op een ander pad dankzij de mensen die ik in mijn leven heb ontmoet. Mijn streven om betekenisvol bij te dragen en om met nieuwe ogen te blijven kijken en leren, is echter gebleven. Na mijn eerste baan als docent aan de Feng Chia univ. in Taiwan ('87 -88) werkte ik voor grote bedrijven (Allianz (toen Assubel), ING) als de organisator van trainingscursussen en facilitator van groepsprocessen. Die ervaring helpt me nog steeds om met groepsdynamieken en teams te werken. Ik probeer mijn klanten en hun vraagstukken op een warme, menselijke en tegelijkertijd eenvoudige en gemakkelijke manier te benaderen. Ik hou van coaching en procesgerichte veranderingen, omdat ik kan zien hoe mensen echt betrokken raken, echte veranderingen ervaren en hun veerkracht terugvinden. Solution Focus (gestart door Insoo Kim Berg en Steve de Shazer in het Milwaukee Family Therapy Institute) is de ruggengraat van vrijwel alles wat ik doe en ik ben zoveel mensen dankbaar die me blijven inspireren in dit werk. Meer recent ben ik mij beginnen te verdiepen in het leren en toepassen van mind / body benaderingen en filosofieën en voeg nu energetische aanraking, ademwerk, beweging, opstellingen en hypnotherapie toe aan mijn werk. Ik zit momenteel in de Board van SFIO (Solution Focus in organisaties) en heb in 2007 samen met Anton Stellamans Ilfaro opgericht. In 2009 hebben we een boek geschreven over veerkracht (veerkracht vergroten in jezelf en je team). Ik ben erg blij met de groei van Ilfaro en de projecten die we ter harte kunnen nemen.

English

Anton Stellamans (°73) Partner

Als coach en trainer krijg ik steeds weer de kans om met mensen en teams op weg te gaan naar wat anders en beter kan in hun professionele context. Ilfaro is als een vrijhaven waar ik mij professioneel kan inlaten met alles wat me al heel mijn leven boeit: veerkracht, transformatie, verandering, leren en complexe problemen. Maar het laat me ook toe om grondig te kunnen nadenken over de ethiek én de pragmatiek van coaching. Ik vind het heerlijk om over deze thema’s uit te wisselen met mijn collega’s op Ilfaro, met cursisten en in internationale netwerken als SFiO, SOLWorld en EBTA. 
Ik ben nog steeds erg blij met mijn studies Ma filosofie en Ma geschiedenis (KULeuven) en ben dankbaar dat ik het oplossingsgerichte gedachtengoed heb kunnen eigen maken tijdens de vierjarige opleiding aan het Korzybski Instituut (1998-2002). Sindsdien combineer ik de praktijk van het oplossingsgericht werken met individuen en teams met de studie van haar grondslagen. En helemaal gelukkig word ik als ik beide kan combineren in trainingen en lezingen.

English

Chris Aertsen (°65) Partner

Ik ben coach en trainer in persoonlijke en organisatie-ontwikkeling. Ik studeerde communicatiewetenschappen en bedrijfskunde/management. Tot 2011 was ik actief in de communicatiesector. Als leidinggevende stuurde ik mensen en teams aan. Ze ontdekte ik dat daar mijn meerwaarde en interesse lag. Sindsdien volgde ik een hele rits opleidingen in oplossingsgericht coachen en in persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Een leertraject dat volgens mij nooit ophoudt. Mijn ervaringen geef ik graag door in mijn workshops. Daarnaast ondersteun ik leidinggevenden en teams in het uitzetten van de gewenste koers, in het vormgeven van hun organisatie zodat iedere medewerker op z’n best kan zijn en in het bevorderen van samenwerking. 

Lily Deforce (°65) Partner

Ik heb meer da​n 20 jaar ervaring in leidinggevende- en bestuursfuncties, zowel in profit als non-profit organisaties (P​rocter ​&​ ​G​amble​, Somers Zaden NV, Vredeseilanden vzw, Max Havelaar/Fairtrade Belgium vzw, Kauri vzw)​. In die hoedanigheid heb ik​ tal van teams, leidinggevenden en managers gecoacht​​. ​Aan de oplossingsgericht​e manier van werken ben ik, ​na een opleiding bij Ilfaro (2010), helemaal verknocht geraakt. Met die aanpak heb ik​ diverse kleinschalige maar ook grote veranderingsprocessen (oa fusies)​ mogen begeleiden​. In mijn aanpak leg ik de nadruk op​: ​dienend​ leiderschap, duurzame ontwikkeling, empowerment van individuen en teams, good governance​ en het belang van een verbindende communicatie. Ik ​ben oprichter van The Shift en​ voorzitter van de raad van bestuur van Wereldmediahuis vzw (uitgever van MO*).  Eind 2017 werd ik fiere mede-zaakvoerder van Ilfaro. ​   

SOPHIE MALARME

I am an executive and business coach, trainer and consultant. I enriched my MBA academic studies with more than 20 years of experience in the Financial and Entrepreneurial sectors. As investor and Board Member, I have  been acting as a long term partner alongside entrepreneurs and gained a large experience in strategic analysis, management assessment and business development. Convinced that people development is key in business development, I followed coaching trainings, with a special interest in Solution Focus Coaching  and Team Coaching. Since 2015, I am acting as independent coach and consultant to support business  and people development.

I coach individuals, teams and executives to develop leadership, talents and resilience. Since 2004, I am an Independant Board Member in several companies of all sizes, from university spin-off funds to large quoted companies, to support strategy and business development. I am also member of the International Coach Federation (ICF),  SOLWorld, Women on Board and Guberna. My clients have included : Sofina, Securex, BNP Paribas Fortis, Creative Wallonia Engine, BuroConcept. I work in French, English and Dutch.

Inge Van Droogenbroeck

Ik ben al bijna 25 jaar aan de slag met groepen, teams en individuen als trainer, begeleider, coach en gestalttherapeut. Ik heb ervaring in erg uiteenlopende sectoren gaande van de geestelijke gezondheidszorg, de sociaal-culturele sector als meer recent ook de bedrijfscontext.

Terugkerende factor in wat me boeit in het werken met mensen is verbinding maken, betrokkenheid op hun situatie en hun context vergroten, cocreatief op zoek gaan naar hoe het beter kan en hun awareness vergroten.

Net omwille van al deze redenen is het samenwerken met Ilfaro een fijne vertrekhaven. Oplossingsgericht werken met mensen en groepen biedt immers een mindset en een handelen die uitgaat van de kracht en de mogelijkheden van mensen en teams.

 

Els Van den Brempt

Ik heb bijna 30 jaar ervaring als ondernemer, business developer, trainer en coach. Naast mijn masterdiploma toegepaste taalkunde Duits en Russisch volgde en volg ik diverse opleidingen zoals NLP, Solution Focus practitioner, mindmapping en verbindend communiceren. Ik ben ook Insights Discovery practitioner en stress- en burn-outcoach. 
Ik geef opleidingen in de kleurentaal van Insights Discovery, train-the-trainer, in tal van communication skills als actief luisteren & communiceren, oplossingsgericht denken & handelen, time management & persoonlijk leiderschap, stress en energy management, zelfverzekerd informeren & presenteren,… Deze trainingen geef ik in het Nederlands, Frans en Engels. Als je hoog scoort op de Passie-Enthousiasme-Trots- schaal, ben je blij met je leven en je werk en daar wil ik maar al te graag toe bijdragen.

Ciska de Pillecyn

Als oplossingsgerichte coach en trainer leg ik de klemtoon op de analyse van successen en op de zoektocht naar mogelijke oplossingen, om vervolgens de creativiteit van mensen te stimuleren om meer te doen van wat werkt.  De afgelopen 25 jaar vervulde ik bij de Randstad Groep verschillende leidinggevende en commerciële functies. Ik heb teams aangestuurd en nieuwe serviceconcepten ontwikkeld en vermarkt. Ik heb duurzame zakelijke relaties opgebouwd in een multinationale context. Mijn ervaring deed ik op in virtuele, internationale teams met wisselende teamleden en met zeer weinig hiërarchie. Dat functioneerde goed. Ik weet nu hoeveel beter dat nog kan zijn met een oplossingsgerichte aanpak, een manier van werken die ik nu volledig omarm. Mijn primaire doel is niet enkel om mensen te ondersteunen een plan voor de toekomst te maken. Het is mijn ambitie om dynamiek te brengen en iets betekenisvol te laten gebeuren tijdens de coaching of training zelf. Mijn klanten en collega’s waarderen de manier waarop ik nieuwe ideeën kan doen opborrelen. Ze appreciëren mijn synthesevermogen waarmee ik helderheid kan brengen in complexe situaties.  

Vonneke Beeker

Ik ben procesbegeleider, coach en bemiddelaar. Al van kinds af aan was ik degene die op het schoolplein ruziënde kinderen weer bij elkaar wilde brengen. Bemiddelen, verbinden en mensen verder op weg helpen naar waar ze wél willen zijn, zitten me in het bloed. Hiermee wil ik bijdragen aan waardevol samenleven en samenwerken en ik geloof daarbij in de kracht van gesprek. Hoe mooi is het als je heel gedragen en helemaal als jezelf met elkaar kunt praten, uitwisselen en oplossingen bedenken?
Mijn achtergrond in de dramaturgie neem ik mee naar de werkvloer. Als dramaturg kijk ik altijd naar de verschillende lagen die spelen in een organisatie: de mensen, hun wensen, de onderlinge verhoudingen, de heersende cultuur en het inhoudelijk project. Samen kijken we naar de verschillende lagen en waar nodig brengen we ze met elkaar in lijn.
Ik werk vanuit de oplossingsgerichte praktijk en laat me daarbij inspireren door Deep Democracy. Ik werk heel graag met mensen binnen organisaties en daarnaast droom ik ervan meer en meer met maatschappelijke groepen aan de slag te gaan: buurtgericht, nationaal, of zelfs internationaal.

 

Goele Luyts

Al heel mijn leven staat voor mij de mens centraal: mensen motiveren, inspireren en empoweren is mijn roeping. Daarom ben ik na mijn master taal- en letterkunde in het onderwijs gestapt om jongeren op weg naar hun volwassenheid te onderwijzen en hen te helpen groeien om veerkrachtig in het leven te staan. Ik heb dat 25 jaar met hart en ziel gedaan. Omdat ik daar een grote nood aan verandering zag en graag mijn steentje wilde bijdragen om mensen te empoweren om van binnenuit te veranderen, heb ik me omgeschoold tot coach (inspirerend en oplossingsgericht), (mindfulness)trainer en KernTalentenanalist.  Ik volgde daarnaast ook diverse opleidingen zoals een postgraduaat talentontwikkeling, persoonlijk leiderschap (Covey), verbindend communiceren, mindsets en oplossingsgerichte teamcoaching want ik hou van levenslang leren.
Vanuit al die inspiratiebronnen en met de oplossingsgerichte overtuiging dat elke mens/elk team zijn unieke talenten heeft en er alles al aanwezig is om tot bloei te komen, help ik individuen (via coaching, loopbaan- en studiekeuzebegeleiding), scholen en organisaties om het beste wat in hen zit naar boven te halen en veerkracht te ontwikkelen in deze turbulente tijden.  De constructieve toekomst- en ervaringsgerichte aanpak van Ilfaro is daarbij een succesformule om mensen ook echt in beweging te zetten. 

Petra Müller Demary

I am an Accredited Senior Coach (IIC & M – International Institute of Coaching and Mentoring), a Professional Certified Coach (ICF- international Coach Federation) and founder of SolutionSurfers Romania. I am originally from Germany (Köln) and have lived in Romania since 1995. I have more than 25 years of experience in the field of Human Resourses and Management Development.

Today I work as an Executive Coach, Team Coach and Business Consultant in various European countries. After several years in an international company I continued my career as an independent consultant and supported the development of my clients with various projects building up my reputation as one of the leading Coaches and Systemic Business Consultants in Romania. My clients appreciate my rich professional experience combined with a fresh, creative approach, which encourages me to think out of the box and to develop surprising solutions.

John Brooker

I am a professional meeting facilitator / team coach and have been working with teams since 2001 on a truly international basis, across Western and Eastern Europe, Middle East, Africa and Asia. In this role, I facilitate teams to collaborate to:

  • Transform their ways of working using the solution focus approach – I have used SF since 2004
  • Innovate in different areas of the business using my own Inn8 Approach. 

I am the author of Innovate to Learn, Don’t Learn to Innovate (available on Amazon) which details the Inn8 Approach.  The Unipart Group has licenced the Inn8 Approach for internal use since 2014. My career commenced with service in the RAF. I joined Visa International in 1985 as an ATM technician and became a Senior Vice President in 1996. My focus at Visa was on innovation and transformation including the establishment and operation of Visa’s international ATM network in Europe, Middle East and Africa. I have an MBA (Open University, UK) and was a highly regarded tutor on the Open University MBA Programme, “Creativity, Innovation and Change” for 14 years. I was Highly Commended in the Open University MBA Alumni Awards, for my professional use of creativity to help organisations innovate. I am President of Solution Focus in Organisations, an international network dedicated to fostering SF in organisations globally. Regular clients include or have included companies such as Airbus, BT, Cegedim, HS2 Ltd, Roche, Unipart and Visa.

 

Annie Bordeleau

My fascination for human interaction has led me to dedicate most of my professional life to refining the art of communicating effectively. In the past 20 years, I’ve developed a light and forward moving way of facilitating change processes with my clients, whether it be training, coaching or facilitating team meetings.  The fundamental assumptions that underline all of my work are closely knit to those of the Solution Focus Approach, a few of which are: 1) If you can describe where you want to be, it’s easier to get there, 2) our perception of our world is highly dependent on what we focus on and 3) that change happens and is co-created within our interactions. I have been working in collaboration with Ilfaro for over 10 years and I particularly appreciate their interactive approach and dedication to closely adapt each programme and intervention to their client’s desired future.