You are here

Oplossingsgerichte netwerkdag rond jobcoaching 28/03 Heverlee

Anderen op een oplossingsgerichte manier begeleiden naar een nieuwe job, het is een goed werkende praktijk! De laatste jaren zijn meer en meer loopbaanbegeleiders overtuigd geraakt van een oplossingsgerichte aanpak: je helpt je cliënt om een duidelijker visie te krijgen op wat hij kan, wat hij graag doet en wat er mogelijk is. Maar wat je vooral bereikt dank zij de specifieke oplossingsgerichte aanpak is dat je klanten zelfvertrouwen krijgen en een positiever zelfbeeld. Je brengt ze in contact met wat er al is en wat ze al kunnen. Dat je  niet in de weg gaat staan met eigen invullingen, overtuigingen en richtlijnen helpt om mensen sneller in beweging te krijgen en waarachtig een eigen duurzame keuze te laten maken.  

Toch hebben veel oplossingsgerichte loopbaanbegeleiders ook vragen: mag ik ook advies geven als ik echt iets zie wat de andere niet ziet? Hoe werk ik oplossingsgericht met allochtonen en anderstaligen? Hoe zorg ik ervoor dat mensen realistisch blijven? Al deze en andere vragen kunnen aan bod komen tijdens onze volgende netwerk- en praktijkdag op 28 maart, in Heverlee.

Breng zeker je best practices en succescases mee om anderen te inspireren en je zal veel terugkrijgen. Je maakt kennis met het FARO intervisie model en andere leuke oplossingsgerichte praktijken in een prachtig kader! 

Je deelname hiervoor bedraagt 190€, homemade vegetarische lunch inbegrepen, excl BTW. 

Inschrijven kan hier