You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF professionals als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

Het ABCD van veerkracht  in 4 sessies van 1,5 u (8 - 16 deelnemers)

Functioneren online, heropstarten na een lange quarantaine, het is voor iedereen anders. Sommigen zijn angstig, een beetje fragiel. Anderen zijn enthousiast. We zitten niet allemaal in dezelfde boot, wel in dezelfde storm. Reden te meer om geduld en begrip te tonen, om goed af te stemmen met elkaar en om de gewenste manier van functioneren samen vorm te geven. Dat geeft teamveerkracht een boost! Met onze begeleiding, op maat van de behoeftes van het team, met aandacht voor alle leden, voor alle nieuwe inzichten en voor de ervaringen van de laatste weken leert team leden wat ze voor elkaar kunnen betekenen in coronatijden om elkaars veerkracht en de veerkracht van het team te versterken.  

25/01/2021 to 29/01/2021
05/07/2021 to 09/07/2021
25/10/2021 to 29/10/2021

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.
01/03/2021 to 05/03/2021

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

11/03/2021 to 12/03/2021

Een lerend netwerk voor organisatieleiders

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.

CLICHE

"Autisme, is niet iedereen een beetje autistisch?" Het is zo'n cliché. Het wordt zo makkelijk gezegd. 
Weten we wel wat we zeggen? Of, willen we de pijn hiermee wat verlichten en autisme wat normaliseren? 

OORDEEL

We merken dat iedereen wel een oordeel heeft over kinderen met autisme. 

 • We grijpen naar de filmbeelden van 'Rainman' of 'BenX' terug. 
 • Ze zijn koppig en asociaal. 
 • Ze willen enkel hun eigen willetje doordrijven en houden geen rekening met de anderen. 

Het blijft in ons hoofd zitten dat deze kinderen autisme hebben, maar ze moeten toch maar wat meer moeite doen. De wereld gaat voor hen niet veranderen. 

GRENZEN

Vaak weet je al dat de opdracht onmogelijk is voor je kind. Of je hebt in boeken en op het internet al vaak gezocht. Toch geraak je er niet verder dan clichés. Je stoot op de basis die je kent, maar je vindt weinig aanknopingspunten en oplossingen. 

"Autisme in je kind herkennen", gaat verder dan clichés en geeft je een genuanceerd zicht op autisme en je kind. Praktische tips krijg je er gewoon bij. Je versterkt en inspireert elkaar als groep. 

13/04/2021 to 14/04/2021

Micro constellations help to generate a clearer vision on your client's topic and possible solutions. They add another dimension to your coaching by introducing the ‘language of space’ into conversations. By moving in different perspectives we can explore, simulate and experience various options using the perception of the body.

Trainers: Petra Müller-Demary and Liselotte Baeijaert 

Ilfaro organiseert voor de derde keer een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in ons leven. In deze drukke tijd waar we veel bezig zijn met ons hoofd en er veel mentaal verkeer is, leren we om te vertragen en de verschillende energiecentra in ons lichaam te voelen en te onderscheiden. We stemmen ons af op de subtiele lichaamssignalen die we op elk moment kunnen ervaren gaan op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral voor als we ons moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelen.

Deze online sessies zijn de perfecte manier om ilfaro bekenden terug te zien of om ons te leren kennen. Het succes van de eerste reeks heeft ons aangemoedigd om hiermee door te gaan. In zoom sessies van anderhalf uur werken we in een oplossingsgericht kader. We bieden inspiratie om vervolgens in alternerende duo's ingesprek te gaan.

24/11/2021 to 26/11/2021

De opleiding van 14-16 oktober 2020 is volzet. Mocht je interesse hebben, schrijf je dan zeker al vrijblijvend in voor 2021!

Heb je al een goede basis in oplossingsgericht coachen en ben je op zoek naar manieren om ook oplossingsgericht met groepen te werken? Dan kom je tijdens deze 3daagse zeker aan je trekken. We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.