You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF practitioners als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

Tijdens deze workshop verkennen we op een oplossingsgerichte manier de basisprincipes van zelfsturende teams en toetsen we die aan de ervaringen van de deelnemers. Samen bedenken we mogelijkheden en strategieën om met zelfsturende teams of aspecten ervan aan de slag te gaan in organisaties. Daarnaast gaan we aan de slag met oplossingsgerichte conversatietechnieken en interactievaardigheden die de samenwerking in zelfsturende teams aanzienlijk kunnen vergemakkelijken.

Verdiepingsdagen zijn uitgelezen kansen om nog eens een Oplossingsgericht bad te nemen. Er is ruimte voor verfrissende oefeningen, inspirerende inzichten, prikkelende vragen en rijke intervisiesessies. Heb je minstens al onze basiscursus Oplossingsgericht coachen gevolgd? Dan ben je zeer welkom op onze verdiepingsdagen!

06/05/2019 to 10/05/2019

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

Burnout en preventie van burnout zijn hot topics. Organisaties buigen zich over preventieplannen en zijn op zoek naar goede praktijken. Tijdens deze workshop stellen we ons de vraag: hoe ziet een veerkrachtige organisatie eruit?  Hoe kunnen organisaties zorg dragen voor een gezonde werkcontext? Welke interacties bevorderen het welzijn? En wat kunnen zij doen om individuele medewerkers te steunen die het moeilijk hebben. 

11/06/2019 to 13/06/2019

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.
08/07/2019 to 12/07/2019
30/09/2019 to 04/10/2019
20/01/2020 to 24/01/2020

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.
26/08/2019 to 13/12/2019

Een lerend netwerk voor jonge leiders.

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is een als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

07/10/2019 to 08/10/2019

We dragen allemaal bij aan een dynamische, prettige werkomgeving onafhankelijk van onze functie of rol in de organisatie waar we actief zijn.  Oplossingsgerichte interactievaardigheden kunnen samenwerking erg vergemakkelijken. Deze tweedaagse belicht negen cruciale vaardigheden voor oplossingsgericht samenwerken. We maken ons eerst de basisprincipes van het oplossingsgerichte coachen eigen. We oefenen op het vertalen van klachten in werkbare veranderwensen; het speedcoachen en het constructief geven en ontvangen van feedback. We leren hoe we een stimulerend groeigesprek kunnen voeren als alternatief voor het klassieke functioneringsgesprek. Voorts komt ook de basisaanpak van oplossingsgericht teamcoachen aan bod. Tot slot reiken we een paar modellen aan om dynamisch te waarderen en om jezelf en jouw teamgenoten goede zelfzorg te gunnen.  

18/10/2019 to 23/10/2019

The art of calming down and balancing our inner state is crucial in the way we deal with our own challenges and the challenges at our workplace. Leaders and professionals don't only need to invest in  leadership competencies but also in practicing how to manage and regulate their inner state, be present and have good quality interactions. They need to make good use of their body awareness and their intuïtion, so they can spread and keep a calm and resourceful atmosphere for others.

We are offering this space and opportunity in our intensive 4 days workshop that will help you to bring a new level of focus and energy in your life, both mentally and physically. 

Oplossingsgericht leidinggeven is een uitstekende manier om de intelligentie van een organisatie of team tot z’n volle recht te laten komen. De oplossingsgerichte leidinggevende is vooral vaardig in het creëren van condities waarin iedereen persoonlijk leiderschap opneemt. Op deze toepassingsdag worden de nieuwste inzichten over hoe je teams en organisaties het best aanstuurt in een snel veranderende context, vertaald naar de dagelijkse realiteit op de werkvloer. 

27/11/2019 to 29/11/2019

Heb je al een goede basis in oplossingsgericht coachen en ben je op zoek naar manieren om ook oplossingsgericht met groepen te werken? Dan kom je tijdens deze 3daagse zeker aan je trekken. We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.