You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF professionals als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

27/08/2020 to 15/10/2021

Een lerend netwerk voor organisatieleiders

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

Tijdens  de SF-Toepassingsdagen richten we ons telkens op één bedrijfstoepassing van het Oplossingsgericht model. Je leert er specifieke tools hanteren en er is ruimte om concrete cases te bespreken. Je kan elke dag afzonderlijk volgen.

Thema's die aan bod komen zijn: Zelfsturing - Change management - Feedback - Veerkracht/Ubuntu 

Supervisie en oefendagen zijn uitgelezen kansen om nog eens een Oplossingsgericht bad te nemen. Er is ruimte voor verfrissende oefeningen, inspirerende inzichten, prikkelende vragen en rijke intervisiesessies. Heb je minstens al onze basiscursus Oplossingsgericht coachen gevolgd? Dan ben je zeer welkom op onze supervisie en oefendagen!

05/10/2020 to 09/10/2020
25/01/2021 to 29/01/2021

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.
14/10/2020 to 16/10/2020

Heb je al een goede basis in oplossingsgericht coachen en ben je op zoek naar manieren om ook oplossingsgericht met groepen te werken? Dan kom je tijdens deze 3daagse zeker aan je trekken. We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.

Ilfaro organiseert voor de derde keer een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in ons leven. In deze drukke tijd waar we veel bezig zijn met ons hoofd en er veel mentaal verkeer is, leren we om te vertragen en de verschillende energiecentra in ons lichaam te voelen en te onderscheiden. We stemmen ons af op de subtiele lichaamssignalen die we op elk moment kunnen ervaren gaan op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral voor als we ons moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelen.

Het ABCD van veerkracht  in 4 sessies van 1,5 u (8 - 16 deelnemers)

Functioneren online, heropstarten na een lange quarantaine, het is voor iedereen anders. Sommigen zijn angstig, een beetje fragiel. Anderen zijn enthousiast. We zitten niet allemaal in dezelfde boot, wel in dezelfde storm. Reden te meer om geduld en begrip te tonen, om goed af te stemmen met elkaar en om de gewenste manier van functioneren samen vorm te geven. Dat geeft teamveerkracht een boost! Met onze begeleiding, op maat van de behoeftes van het team, met aandacht voor alle leden, voor alle nieuwe inzichten en voor de ervaringen van de laatste weken leert team leden wat ze voor elkaar kunnen betekenen in coronatijden om elkaars veerkracht en de veerkracht van het team te versterken.  

01/03/2021 to 05/03/2021

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.

Deze online sessies zijn de perfecte manier om ilfaro bekenden terug te zien of om ons te leren kennen. Het succes van de eerste reeks heeft ons aangemoedigd om hiermee door te gaan. In zoom sessies van anderhalf uur werken we in een oplossingsgericht kader. We bieden inspiratie om vervolgens in alternerende duo's ingesprek te gaan.

“Change is happening all the time. Our task is to identify useful change and amplify it.” Mark McKergow

Verandering is onvermijdelijk. Ofwel willen we zelf veranderen, ofwel dringt verandering zich op door een wending in het beleid of evoluties binnen de markt.  De meeste change management approaches proberen de verandering die op hen afkomt te beheersen. Binnen het oplossingsgerichte paradigma omarmen we die verandering en stellen we ons wendbaar op om er op de best mogelijke manier mee om te gaan.