You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF professionals als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

Nieuw in ons aanbod: een unieke dag voor leidinggevenden en hun teams die met nieuwe energie vooruit willen, in verbinding met elkaar en met het grotere geheel. Wil je met je team heel bewust tijd maken om samen na te denken over jullie toekomstige samenwerking en wat daarvoor nodig is? Tijdens deze dag creëer je samen met je teamgenoten een rijke voedingsbodem voor een moeiteloze doorstart.

25/10/2021 to 29/10/2021
07/02/2022 to 11/02/2022
04/07/2022 to 08/07/2022

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.
24/03/2022 to 25/03/2022
02/06/2022 to 03/06/2022
29/09/2022 to 30/09/2022

An innovative and in depth program consisting of three modules for coaches, trainers, therapists, consultants with basic experience in Solution Focused coaching, who are interested in exploring the new and powerful combination of Solution Focus, Embodiment and Micro Constellations.

When?  

 • 3 live training workshops of 2 days:Part 1: 5,6 october 2021
  Part 2: 9,10 december 2021 
  Part 3: 24,25 march 2022 
 • Personal intake on zoom  
 • Personal follow up moment on zoom 
04/11/2021 to 05/11/2021

Wat als dit leven maar een willekeurig spel was? Je weet dat na het spel alle stukjes terug in de doos verdwijnen. Je gaat zo in je spel op dat je heel enthousiast levendig en creatief in het NU bent en datgene doet wat het meest bij jou past! Omdat het je plezier heeft... Omdat het anderen blij maakt... Omdat het een gevoel van zingeving brengt... Omdat dit het beste is wat jij te doen hebt. Hoe zou je dag er dan uitzien?

24/11/2021 to 26/11/2021

Deze training staat open voor iedereen die met groepen werkt, zij het als leidinggevende, coördinator, of interne of externe coach of consultant. 

We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.
13/09/2021 to 17/09/2021

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

31/03/2022 to 03/06/2022

Een lerend netwerk voor organisatieleiders

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

Meer dan ooit worden wij door de huidige uitdagingen zoals Covid, burn-outs,  stress, uitgenodigd om onze weg terug te vinden naar ons lichaam, naar diepmenselijke relaties en de wijsheid en puurheid van de/onze natuur. 

Als we onder druk staan dan vertaalt zich dat in ons lichaam, onze houding, onze adem. We zakken een beetje in, we ademen oppervlakkiger, onze spieren spannen zich ongemerkt op, ons blikveld vernauwt, we voelen ons afgescheiden van anderen en van de wereld rondom ons. Het voelt alsof we ons willen harden of wegvluchten. Hoe kunnen we via de wijsheid van het lichaam dit mechanisme beter begrijpen, onszelf beter monitoren, reguleren, beter aansluiting vinden met anderen, met gebeurtenissen, en er mee samenwerken in een richting die we beogen? Dat is de focus van the body talks! 

Ilfaro organiseert voor de derde keer een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in ons leven. In deze drukke tijd waar we veel bezig zijn met ons hoofd en er veel mentaal verkeer is, leren we om te vertragen en de verschillende energiecentra in ons lichaam te voelen en te onderscheiden. We stemmen ons af op de subtiele lichaamssignalen die we op elk moment kunnen ervaren gaan op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral voor als we ons moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelen.

Eind september is het zo ver, dan lanceren we ons nieuwe boek: ‘Wendbaar als het woelig wordt’. Als er iets is waar we allemaal naar streven, zowel in ons persoonlijk leven als op ons werk, dan is dat ongetwijfeld het gevoel van vervulling, welzijn en zingeving. Niet altijd makkelijk in onze complexe wereld. Ons boek laat de lezer kennismaken met een handig veerkrachtkompas dat praktische handvatten biedt. We helpen je ontdekken waar jouw bronnen van veerkracht zitten, bieden inspiratie over hoe jij je veerkracht en die van je team kunt vergroten en hoe je anderen kan stimuleren tot energiek en duurzaam samenwerken.

 

Onze live boeklancering is volzet. 

We organiseren een online boekevent 29 november om 20u00 - 21u30. Inschrijven kan je hier

Aankoop boek bij LannooCampus.