You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF professionals als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

Het ABCD van veerkracht  in 4 sessies van 1,5 u (8 - 16 deelnemers)

Functioneren online, heropstarten na een lange quarantaine, het is voor iedereen anders. Sommigen zijn angstig, een beetje fragiel. Anderen zijn enthousiast. We zitten niet allemaal in dezelfde boot, wel in dezelfde storm. Reden te meer om geduld en begrip te tonen, om goed af te stemmen met elkaar en om de gewenste manier van functioneren samen vorm te geven. Dat geeft teamveerkracht een boost! Met onze begeleiding, op maat van de behoeftes van het team, met aandacht voor alle leden, voor alle nieuwe inzichten en voor de ervaringen van de laatste weken leert team leden wat ze voor elkaar kunnen betekenen in coronatijden om elkaars veerkracht en de veerkracht van het team te versterken.  

30/08/2021 to 31/08/2021

Een lerend netwerk voor organisatieleiders

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

Meer dan ooit worden wij door de huidige uitdagingen zoals Covid, burn-outs,  stress, uitgenodigd om onze weg terug te vinden naar ons lichaam, naar diepmenselijke relaties en de wijsheid en puurheid van de/onze natuur. 

Als we onder druk staan dan vertaalt zich dat in ons lichaam, onze houding, onze adem. We zakken een beetje in, we ademen oppervlakkiger, onze spieren spannen zich ongemerkt op, ons blikveld vernauwt, we voelen ons afgescheiden van anderen en van de wereld rondom ons. Het voelt alsof we ons willen harden of wegvluchten. Hoe kunnen we via de wijsheid van het lichaam dit mechanisme beter begrijpen, onszelf beter monitoren, reguleren, beter aansluiting vinden met anderen, met gebeurtenissen, en er mee samenwerken in een richting die we beogen? Dat is de focus van the body talks! 

Ilfaro organiseert voor de derde keer een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in ons leven. In deze drukke tijd waar we veel bezig zijn met ons hoofd en er veel mentaal verkeer is, leren we om te vertragen en de verschillende energiecentra in ons lichaam te voelen en te onderscheiden. We stemmen ons af op de subtiele lichaamssignalen die we op elk moment kunnen ervaren gaan op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral voor als we ons moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelen.

13/09/2021 to 17/09/2021

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

25/10/2021 to 29/10/2021
07/02/2022 to 11/02/2022
04/07/2022 to 07/07/2022

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.
24/03/2022 to 25/06/2022
21/04/2022 to 22/04/2022
26/05/2022 to 27/05/2022

An innovative and in depth program consisting of three modules for coaches, trainers, therapists, consultants with basic experience in Solution Focused coaching, who are interested in exploring the new and powerful combination of Solution Focus, Embodiment and Micro Constellations.

When?  

 • 3 live training workshops of 2 days:Part 1: 5,6 october 2021
  Part 2: 9,10 december 2021 
  Part 3: 24,25 march 2022 
 • Personal intake on zoom  
 • Personal follow up moment on zoom 
04/11/2021 to 05/11/2021

De afgelopen periode heeft ons allen uitgedaagd. Ieder op zijn manier. Onze levens zijn drastisch veranderd met thuis werken, afzondering, beperkte contacten, anders werken... Voor sommigen is het een verademing, een nieuwe vertraging, voor anderen is het een sombere en stresserende periode: de onzekerheid over werk of inkomen, spanningen thuis of precaire toestanden in de familie... Ieder krijgt zijn uitdagingen, lessen en mogelijk ook nieuwe kansen.

 

Wij willen bij Ilfaro iedereen een warme ontmoetingsplaats bieden om even afstand te nemen en in alle rust de afgelopen tijd te kunnen overschouwen en doorvoelen. Niet alleen vanuit je hoofd, maar vanuit je hele lijf. Niet alleen in woorden maar ook in stilte, beweging en beelden. Na een diepe en doorleefde acceptatie van wat er nu is, kan namelijk ook terug beweging ontstaan en een nieuwe richting duidelijk worden. Zo gaan we van overleven terug naar leven. Van iets dat je overkomen is terug naar keuze.

24/11/2021 to 26/11/2021

Heb je al een goede basis in oplossingsgericht coachen en ben je op zoek naar manieren om ook oplossingsgericht met groepen te werken? Dan kom je tijdens deze 3daagse zeker aan je trekken. We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.

In samenwerking met Adi Van den Brande organiseert Ilfaro 5 avonden voor ouders van kinderen met autisme. 

Je leert: 

 • Wat autisme echt is, zodat je parate kennis vergroot
 • Hoe je kind denkt, zodat je problemen kan voorkomen
 • Een denkkader om praktisch mee aan de slag te gaan, zodat je mogelijkheden ziet
 • De beperkingen van autisme, zodat je andere wegen kan zoeken

"Autisme in je kind herkennen", gaat verder dan clichés en geeft je een genuanceerd zicht op autisme en je kind. Praktische tips krijg je er gewoon bij. Je versterkt en inspireert elkaar als groep op een oplossingsgerichte manier.