You are here

Hieronder vind je een overzicht van ons open aanbod. Zowel ervaren SF practitioners als beginners komen aan hun trekken in deze trainingen.

Supervisie en oefendagen zijn uitgelezen kansen om nog eens een Oplossingsgericht bad te nemen. Er is ruimte voor verfrissende oefeningen, inspirerende inzichten, prikkelende vragen en rijke intervisiesessies. Heb je minstens al onze basiscursus Oplossingsgericht coachen gevolgd? Dan ben je zeer welkom op onze supervisie en oefendagen!

07/11/2019 to 08/11/2019

We dragen allemaal bij aan een dynamische, prettige werkomgeving onafhankelijk van onze functie of rol in de organisatie waar we actief zijn.  Oplossingsgerichte interactievaardigheden kunnen samenwerking erg vergemakkelijken. Deze tweedaagse belicht negen cruciale vaardigheden voor oplossingsgericht samenwerken. We maken ons eerst de basisprincipes van het oplossingsgerichte coachen eigen. We oefenen op het vertalen van klachten in werkbare veranderwensen; het speedcoachen en het constructief geven en ontvangen van feedback. We leren hoe we een stimulerend groeigesprek kunnen voeren als alternatief voor het klassieke functioneringsgesprek. Voorts komt ook de basisaanpak van oplossingsgericht teamcoachen aan bod. Tot slot reiken we een paar modellen aan om dynamisch te waarderen en om jezelf en jouw teamgenoten goede zelfzorg te gunnen.  

27/11/2019 to 29/11/2019
02/12/2020 to 04/12/2020

Heb je al een goede basis in oplossingsgericht coachen en ben je op zoek naar manieren om ook oplossingsgericht met groepen te werken? Dan kom je tijdens deze 3daagse zeker aan je trekken. We richten ons op:

 • het goed aansluiten bij het team
 • het samen verkennen van de mogelijkheden
 • hoe je de oplossingsgerichte technieken toepast in groepen
 • hoe jij er wil gaan staan als teamcoach.

Hoe blijf ik gezond en in balans? 

Bezorgt je werk je soms stress? Overstemt het dan je privéleven? Heb je wel eens een gevoel van controleverlies? Vraag je je vaak af of deze job wel iets voor jou is? Mis je regelmatig energie om er tegenaan te gaan? Ben je bijzonder gevoelig voor veranderingen en onverwachte zaken? Kan je slecht om met conflicten en spanningen? Dan is dit programma vermoedelijk iets voor jou.

Aan het einde van dit programma:

 • Begrijp je beter jezelf en weet je hoe je aan zelfzorg kan doen,
 • Heb je een groter controlegevoel op je werk en je leven,
 • Kan je makkelijker omgaan met moeilijke periodes,
 • Kan je rust creëren in je hoofd en je lichaam,
 • Heb je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit,
 • Heb je meer energie en voel je je vitaler en weet je ook hoe je dat kan bewaken en
 • Sta je positiever in je job en in het leven.
20/01/2020 to 24/01/2020
06/07/2020 to 10/07/2020
19/10/2020 to 23/10/2020

Dank zij deze intensieve en praktische opleiding:

 • leer je de essentiële technieken van oplossingsgericht coachen;
 • zal je meteen al in staat zijn om deze efficiënte en respectvolle manier van interactie toe te passen in je werk en privéleven;
 • krijg je de kans om in een veilige en aangename omgeving aan je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen te werken.

Ben je helemaal niet bekend met oplossingsgericht werken maar klinkt het als een veelbelovende manier om constructieve gesprekken te voeren met mensen? Dan kan je komen kennismaken met Ilfaro en op een heel interactieve manier je eerste stappen zetten in oplossingsgericht werken. 

Je leert om de aandacht te richten naar wat (al) werkt, waar mensen tevreden mee zijn en waar ze graag (meer van) zouden willen. Zo krijgt een gesprek een heel andere wending en zullen mensen zich competenter, creatiever en veerkrachtiger voelen als ze in jouw buurt zijn of met jou samenwerken! Met aandacht voor wat werkt en enkele goed gestelde vragen kan je een echt verschil maken voor mensen en/of veranderingen makkelijker doen lopen.

20/02/2020 to 29/05/2020
27/08/2020 to 27/11/2020

Een lerend netwerk voor leiders

In een sfeer van vertrouwen werk je samen met anderen aan je persoonlijke ontwikkeling en laat je je leiderschapsrol groeien. Een lerend netwerk is een als een reis die je samen onderneemt, waarbij je samen onderzoekt en leert. Dankzij de oplossingsgerichte begeleiding en de interactie met andere deelnemers:

 • Verbreed en verdiep je je kennis en inzicht in typische organisatie-issues
 • krijg je advies en vind je oplossingen voor persoonlijke en organisatie-uitdagingen
 • ontwikkel je je coachende vaardigheden
 • en vergroot je je persoonlijke veerkracht.

De verbinding die ontstaat met ‘gelijken’ werkt vaak ook door naast de samenkomstdagen.

19/03/2020 to 20/03/2020

Durant cette formation intensive et pratique….

    •    vous apprendrez les techniques essentielles du coaching orienté solution
    •    vous serez capable d’utiliser immédiatement cette manière de travailler efficace et respectueuse
    •    vous vous donnerez la chance de travailler vos défis personnels et professionnels dans un environnement bienveillant et à votre rythme

In snel veranderende en complexe contexten is de kracht van zelforganisatie en zelfsturing al veelvuldig bewezen. Zelfsturende teams beslissen zelf over hoe ze op de best mogelijke manier hun verantwoordelijkheden opnemen, wie welke taken uitvoert, wat de beste planning is… Een van de doelen hierbij is dat medewerkers een hogere betrokkenheid vertonen bij het werk en dat de troeven van iedereen in het team maximaal aan bod kunnen komen. 

Oplossingsgerichte conversatietechnieken en interactievaardigheden kunnen deze samenwerking aanzienlijk vergemakkelijken.

11/05/2020 to 15/05/2020

Tijdens deze 5daagse krijg je de kans om je oplossingsgerichte vaardigheden te verdiepen. We richten ons op wat jij al goed doet als oplossingsgerichte coach én die zaken die je wil verbeteren. Aan de hand van video's van jouw coachings, ontvang je feedback over jouw werk. Daarnaast besteden we aandacht aan teamcoaching, bemiddeling en leiderschap. 

“Change is happening all the time. Our task is to identify useful change and amplify it.” Mark McKergow

Verandering is onvermijdelijk. Ofwel willen we zelf veranderen, ofwel dringt verandering zich op door een wending in het beleid of evoluties binnen de markt.  De meeste change management approaches proberen de verandering die op hen afkomt te beheersen. Binnen het oplossingsgerichte paradigma omarmen we die verandering en stellen we ons wendbaar op om er op de best mogelijke manier mee om te gaan.

Tijdens  de SF-Toepassingsdagen richten we ons telkens op één bedrijfstoepassing van het Oplossingsgericht model. Je leert er specifieke tools hanteren en er is ruimte om concrete cases te bespreken. Je kan elke dag afzonderlijk volgen.

Thema's die aan bod komen zijn: Zelfsturing - Change management - Feedback - Veerkracht/Ubuntu 

Ilfaro organiseert voor de tweede keer een reeks van 7 sessies om meer flow, coherentie en balans te ervaren in ons leven. In deze drukke tijd waar we veel bezig zijn met ons hoofd en er veel mentaal verkeer is, leren we om te vertragen en de verschillende energiecentra in ons lichaam te voelen en te onderscheiden. We stemmen ons af op de subtiele lichaamssignalen die we op elk moment kunnen ervaren gaan op zoek naar meer veerkracht en lichaamsbewustzijn, vooral voor als we ons moe, gespannen, leeg, of op één of andere manier niet goed voelen.