You are here

25/08/2020 to 28/08/2020

INHOUD

We gaan ons verdiepen in:

  • Behulpzame assumpties van de oplossingsgerichte coach;
  • 3 navigatietools (4 bollen, de museumruimte, het ABCD van veerkracht);
  • De kracht van verbeelding;
  • Coaching bij keuzes en dilemma's.

VOORBEREIDING

Voorafgaand aan elke sessie krijg je verdiepende lectuur doorgestuurd die je op je eigen ritme en ongestoord kan lezen. Verdiepen betekent immers ook de filosofische en wetenschappelijke onderbouw van oplossingsgericht werken doorgronden en begrijpen. 

EEN TOTAALERVARING

Misschien schrikt de online aanpak je af? Vrees niet voor een puur theoretische uitwisseling. Onze ervaring van de laatste maanden leert ons dat we ook online kunnen werken met de kwaliteit van onze aanwezigheid, met onze gewaarwording en dat we onze fysieke en emotionele wijsheid kunnen aanboren! Korte aandachtsoefeningen, beweging en ademoefeningen versterken onze impact en kwaliteit als coach. 

JE SKILLS VERDER ONTWIKKELEN

We gaan elkaar ook coachen in duo's via de breakout room applicatie van Zoom.  Wie wil kan ook externe toeschouwers uitnodigen om waarderende feedback te geven over je coachingsskills. Het wordt een totaal ervaring die je helemaal klaarstoomt voor nog meer oplossingsgerichte interventies en gesprekken.  

  

Anton Stellamans en Liselotte Baeijaert

Wie inschrijft voor de verdiepingscursus kent ons wellicht al. Sedert 2007 werken we samen en ontwikkelden we de "Ilfaro-way" van Solution Focus. We zijn onze leermeesters Dr. Luc Isebaert, Insoo Kim Berg en Steve de Shazer en vele andere collega's en klanten dankbaar voor de de vele uren ontdekken en spelen met "oplossingsgericht werken". We gaan onze eigen weg, trouw aan de basis, én vrij genoeg om eigen accenten te leggen. Voor ons is oplossingsgericht werken geen trukendoos maar een manier van leven en zijn, die de veerkracht vergroot in jezelf en anderen. Het gaat over een fundamenteel vertrouwen in de veerkracht van de mens, over het écht en volledig aanwezig kunnen zijn, zonder oordeel, over de kunst om goede en krachtige vragen te stellen, over respectvol en waarderend samenwerken. Hoe beter we dit ontwikkelen, hoe meer de klant op eigen tempo z'n eigen inzichten, richting en energie terugvindt. 

PRAKTISCH

Van 25 tem 28 augustus, telkens van 9u30 tot 12u30. 

We werken via de professionele Zoomaccount van ilfaro. We vragen je om zeker 10 minuten voor de start aanwezig te zijn. 

Na inschrijving volgt alle praktische info en de zoom link. 

KOST

Ons tarief voor de vier sessies is € 400 (excl btw). De opleiding is een pakket. Elke sessie bouwt voort op de volgende. Het is niet mogelijk om voor individuele sessies in te schrijven. 

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de factuur.

Annulatie van de  reeks kan tot 7 dagen voor de cursus zonder kosten. Daarna is er geen terugbetaling.  

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.