You are here

Rawpixel.com
07/11/2019 to 08/11/2019

We dragen allemaal bij aan een dynamische, prettige werkomgeving onafhankelijk van onze functie of rol in de organisatie waar we actief zijn.  Oplossingsgerichte interactievaardigheden kunnen samenwerking erg vergemakkelijken. Deze tweedaagse belicht negen cruciale vaardigheden voor oplossingsgericht samenwerken.

 1. We maken ons eerst de basisprincipes van het oplossingsgerichte coachen eigen.
 2. We oefenen op het vertalen van klachten in werkbare veranderwensen;
 3. het speedcoachen en
 4. het constructief geven en
 5. ontvangen van feedback.
 6. We leren hoe we een stimulerend groeigesprek kunnen voeren als alternatief voor het klassieke functioneringsgesprek.
 7. Voorts komt ook de basisaanpak van oplossingsgericht teamcoachen aan bod.
 8. Tot slot reiken we een paar modellen aan om dynamisch te waarderen en
 9. om jezelf en jouw teamgenoten goede zelfzorg te gunnen.  

Dit programma is een eerste kennismaking met het oplossingsgericht werken. Het werd ontwikkeld voor beginners. 

Het programma bestaat uit twee trainingsdagen waarin telkens een reeks vaardigheden aan bod komen. Onze trainingen zijn zeer ervaringsgericht. Dat houdt in dat naast een minimum aan kader en achtergrond er maximaal ingezet wordt op de praktijk en het oefenen van oplossingsgerichte interactievaardigheden. 

 

Na deze tweedaagse heb je

 • de basisaanpak van het oplossingsgericht werken in de vingers;
 • geoefend met negen verschillende vaardigheden;
 • de vaardigheden toegepast op situaties die zich vandaag voordoen in jouw werkomgeving;
 • tijd en ruimte gekregen om te reflecteren over je eigen rol en ontwikkeling binnen je organisatie. 
Lily Deforce

Lily heeft meer da​n 20 jaar ervaring in leidinggevende- en bestuursfuncties, zowel in profit als non-profit organisaties (P​rocter ​&​ ​G​amble​, Somers Zaden NV, Vredeseilanden vzw, Max Havelaar/Fairtrade Belgium vzw, Kauri vzw)​. In die hoedanigheid heeft ze  tal van teams, leidinggevenden en managers gecoacht​ (VS, EU, Japan)​. ​Aan de oplossingsgericht​e manier van werken is ze, ​na een opleiding bij Ilfaro (2010),  helemaal verknocht geraakt.  Ze heeft dit als leidinggevende toegepast​ zowel in een multinationale, KMO, academische als een NGO werkcontext​. Eind 2017 werd ze fiere mede-zaakvoerder van Ilfaro. ​   

Anton Stellamans

Anton is één van de oprichters van Ilfaro. Hij studeerde filosofie en geschiedenis (KULeuven) en heeft zich het oplossingsgerichte gedachtengoed eigen gemaakt tijdens de vierjarige opleiding aan het Korzybski Instituut (1998-2002), waar hij ook een tijd lang lid van de staf was. Sindsdien combineert hij de praktijk van het oplossingsgericht werken met individuen en teams met de studie van haar grondslagen. 

Voor wie? 

Deze training staat open voor alle professionals uit diverse organisaties:  profit, non-profit, scholen, universiteiten enz., die samenwerken met collega's, klanten, stakeholders,...  

We werken met een groep van maximaal 15 personen en minimaal 8 personen

Wanneer? 

7 en 8 november 2019

Waar? 

Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee 

Je investering? 

600€ (exclusief 21% BTW), inclusief vegetarische lunches en cursusmateriaal 

Je inschrijving is definitief na ontvangst van onze factuur.

Annulatie kan tot 1 maand voor de cursus zonder kosten. Bij een annulatie in de laatste maand voor het begin van de cursus bezorgen we 50% van het inschrijvingsgeld terug of kan u zorgen voor een vervanger. Er is geen terugbetaling mogelijk bij laatijdige annulatie (7 dagen voor de cursus) of bij niet opdagen.     

In geval van overmacht kan de cursus uitzonderlijk worden afgelast of uitgesteld. In dat geval wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.