You are here

16/05/2018 to 18/05/2018

Welkom op deze reis van zelfontdekking en ontwikkeling. 

Weg van de drukte van het leven, zal deze driedaagse in een mooie setting in Heverlee je de gelegenheid bieden om je een vernieuwd gevoel van levendigheid en aanwezigheid te brengen. Het zal je in staat brengen om je beter te aligneren met wat je op dit moment kan en wil. 

In onze drukke levens besteden we veel tijd met mentale activiteiten en naar buiten gerichte aandacht. Voor we het weten, vervreemden we van onze binnenwereld, de signalen en wijsheid van ons lichaam en hart en leven we maar het “tweede beste leven” dat niet geheel reflecteert wie we ten volle kunnen zijn. 

In deze driedaagse time-out kan je opnieuw in contact komen met deze wijsheid van je lichaam, de uitgebreidheid van je mogelijkheden en het gemak van een persoonlijke flow. Je maakt weer ruimte voor wat er echt toe doet, voor je essentiële zelf en je oriënteert je naar een manier om weer te leven ipv te overleven.

 

Wat gaan we doen? 

Je wordt stap voor stap persoonlijk en in een kleine groep begeleid. We maken gebruik van persoonlijke Coaching, yoga, mindfulness, mediatie, beweging, geleide ademhalingsoefeningen, constellatie werk, persoonlijke massages en hartcoherentie sessies. 

 

Wat haal je eruit? 

 • Tools en tips voor meer veerkracht en gezondheid 
 • Een gevoel van innerlijke rust en evenwicht
 • Een groter bewustzijn van je kwaliteiten en je uniek zijn
 • Meer duidelijkheid in wat goed voelt en in wat mogelijk is voor jou
 • Meer toegang tot een gevoel van innerlijke vrijheid
 • Meer levensenergie, plezier en een gevoel van welzijn
 • Een nieuw netwerk van warme connecties.  

 

Programma 

Dag 1: start waar je bent

 • Aankomst, kennismaking 
 • Ochtendgroep 
 • Yoga 
 • Vegetarische lunch 
 • Individueel programma: hartcoherentie/ massage/ coaching 
 • Gezamenlijke reflectie en afsluiting van de dag 

 

Dag 2: gebruik je sterktes 

 • Welkom
 • Ochtendgroep 
 • Bewegingssessie 
 • Vegetarische lunch 
 • Individueel programma: hartcoherentie/ massage/ coaching  
 • Gezamenlijke reflectie en afsluiting van de dag

 

Dag 3: kies bewust  

 • Welkom 
 • Ademsessie
 • Stemsessie
 • Vegetarische lunch 
 • Individueel programma: hartcoherentie/ massage/ coaching 
 • Gezamenlijke reflectie en afsluiting van de dag
 • Slot ceremonie

 

ENKELE GETUIGENISSEN

Lily Deforce: "In mijn persoonlijke situatie (herstellend na een operatie) was deze driedaagse perfect om mijn energiebronnen (lichamelijk en mentaal) aan te boren en te activeren. Ik voelde me na de driedaagse helemaal opgeladen, boordevol energie om wat voor me ligt kordaat aan te pakken.  Er was een goede afwisseling tussen lichaamswerk, geestelijke herbronning (inclusief persoonlijke coaching) en tijd voor persoonlijke time out.

Ik wil het iedereen die wat ondersteuning kan gebruiken bij een keerpunt in het leven, een grote uitdaging, een lichamelijk herstel, … aanraden maar ook iedereen die zichzelf in een inspirerende en warme omgeving even time out durft te gunnen om stil te staan, te genieten, te reflecteren over de toekomst en/of de batterijen op te laden."   

Mips Meyntjens, {eM}²: "Ondanks mijn toch wel erg hoog gespannen verwachtingen, heeft deze driedaagse op alle vlakken die verwachtingen overtroffen. Van bij de intake tot bij de afsluiting … alles klopte. Elk van de deelnemers kon in alle rust en op eigen tempo een eigen proces lopen en tussendoor genieten, op adem komen en letterlijk veerkrachtig werden. 

De gastvrijheid in de gezinssfeer van de villa zette de toon. De consequent open en accepterende houding van Liselotte en Anton gaven vrijheid en vertrouwen, hun ‘weinig-woorden-maar vooral rustige daden-houding’ waren een levend voorbeeld van de kracht van de oplossingsgerichte aanpak. De liefdevolle professionaliteit van de lichaamswerk-begeleidsters gaven ons de kans om lichaam en geest letterlijk weer één te maken. In de coaching konden we onze eigen ‘struikelblokken’ of ‘verlangens’ aanpakken. 

Elke dag een nieuwe kookster, die ons verwende met de heerlijkste vegetarische gerechten…. 

Deze driedaagse waren niet alleen een heerlijke verwennerij voor lichaam en geest, we kregen er vooral ruimte om op eigen tempo onze veerkracht te verkennen en te versterken. Ik leerde er op wolken lopen, en doe dat nog steeds.

Wie nood heeft aan time out voor zichzelf, wie de veerkracht in zichzelf even kwijt is en terug wil aansterken, wie even gewoon afstand wil nemen van de drukte van elke dag .. en heerlijk op niet-alcholische-Boergondische veerkracht-retraite wil: niet aarzelen! Doen!"

Heleen De Wulf, Marketing & Business Development, Fairtrade Belgium: "Eigenlijk wens ik iedereen zo’n dagen toe: wat een unieke en tegelijk perfecte combinatie van lichaamswerk, begeleiding, overgave, rust… Eerst eerder introspectie om dan langzaam uit te breken. Er wordt voor je gezorgd zoals een moeder voor haar zieke kind. Het is helend om zo intens te mogen stilstaan. En wat een heerlijk eten! Ik apprecieer heel erg de aanpak: hemels en down to earth tegelijkertijd, authentiek, humor, kwetsbaarheid,... En wat een fijne tandem die Liselotte en Anton. Deze opleiding zit nog in mijn lijf, nu twee weken later. En ik wil het graag zo houden voor de komende 77 jaar… Later wil ik misschien ook wel zoiets doen: begeleiden en tegelijk zelf altijd bijleren dankzij zo veel oprechte uitwisselingen. De wereld heeft zo veel nood aan dit soort dingen.

Peter Schollaert, Organisatie adviseur TE Connectivity: "Ik heb ontzettend genoten van deze 3-daagse. Al van bij de aankomst kreeg ik een warm en huiselijk gevoel. We mochten proeven van unieke ervaringen waarvan ik sommige nog nooit eerder had beleefd en die ons dichter brachten bij de kern van wie we echt zijn. De ademsessie was één van de hoogtepunten.. een “never had before experience”... mijn ganse lichaam trilde alsof ik onder electrische spanning stond....  een heerlijk gevoel van tijdloosheid, ruimteloosheid, volledige ontspanning, kompleet gedachtenloos... waarbij er heel wat emoties loskwamen. Even tijd en ruimte nemen voor jezelf, in een uniek kader, volgens je eigen tempo, praten met andere mensen in de groep, voelen wat past bij jezelf en wat niet, voelen waar je staat en waar je naartoe wil, het rationele kader even verlaten... het doet iets met een mens, het grootste geschenk dat je jezelf kan geven. Ik kan dit aan éénieder aanbevelen die zichzelf beter wil leren kennen, en vooral dieper naar binnen wil gaan en open staat om echt te gaan voelen. We zitten allemaal in een heel rationele context en dit bied je de gelegenheid om er bewust eens tijd voor te maken. Kan me ook voorstellen dat, als je op bepaald punt in je leven gekomen bent en je het (rationeel) even niet meer weet, dit ook heel erg kan helpen om te voelen wat belangrijk is voor jou, wat je echt wil en waar je naartoe wil."

Heidi Mertens, adviseur diversiteitsbeleid KULeuven: "Het was een intense driedaagse ontdekkingsreis op een plek waar ik mij direct thuis voelde en mij uitnodigde om mezelf kwetsbaar op te stellen en helemaal open te staan voor leerervaringen waarvan ik het bestaan nog niet vermoedde.Het confronteert mij vooral met onze spontane menselijke neiging tot rationaliseren. Het heeft mij bewust gemaakt van de grote sensitiviteit van waaruit we allemaal leven, de directe link tussen emotie en lichaam en de wijze waarop je door meditatie en lichaamsoefeningen op een hele directe manier je sensitiviteit kan gewaarworden. Ik beveel dit aan iedereen die wil springen en een ontdekkingsreis wil maken naar zichzelf om uiteindelijk volledig thuis te komen." 

Els Janssens, directeur Bednet: "Ik heb het ervaren als zeer positief, een wonderlijke ervaring om helemaal op jezelf gericht te zijn, en vooral opnieuw connectie te voelen waardoor je opnieuw connectie kan voelen met anderen. Het bracht veel energie, écht veerkracht, positivisme en relativeringsvermogen, zin om bezig te zijn met wat écht telt, bewustwording van eigen krachten én tegelijk signalen in herinnering om mijn grenzen opnieuw te herkennen (en erkennen). Ik zou dit aanbevelen aan mensen die bewust bezig zijn met de vraag ‘waarmee ben ik bezig?’, ‘wil ik nog zo verder gaan?’, die op het punt staan keuzes te maken en het nog niet zien. Dat kunnen zowel professionele als niet-professionele contacten zijn."

Dr. Béatrice Miltner, cardioloog: "Die drie dagen waren voor mij een echte time-out. Ik had het gevoel drie dagen in een andere wereld te leven en het liet me toe om de dagelijkse stress achter me te laten en volledig tot rust te komen. Het heeft me toegelaten om te proeven van verschillende relaxatie- en mediatatietechnieken, wat voor mij volledig nieuw was, en te beseffen dat soms heel eenvoudige technieken een groot effect kunnen hebben om stress te verminderen en dat deze technieken bovendien ook heel gemakkelijk te integreren zijn in mijn dagelijks routine. Ik ben bewust geworden dat ik mijn eigen stress in zekere mate zelf in de hand heb en met eenvoudige technieken ook zelf kan verminderen. Deze driedaagse is zeker aan te bevelen aan iedereen die op zoek is naar een moment van rust en ontspanning, die de tijd wil nemen om gedurende deze drie dagen naar zijn innerlijke ik te luisteren en die op zoek is naar een methode om zijn dagelijkse stress te verminderen."

Dr. Iris De Schutter, pneumoloog: "Deze 3 dagen gaven me de gelegenheid om afstand te nemen van de dagelijkse stress en beslommeringen. Hierdoor werd er ruimte gemaakt voor een innerlijke reis. Een ontdekkingsreis in mezelf, waarbij ik in contact kwam met mijn gevoelens, verlangens en waarden. In deze 3 dagen heb ik intens ervaren hoe ik me voel en op welke manier ik nu in het leven sta. Dit diepe contact met mezelf gaf me enerzijds rust en zelfvertrouwen en anderzijds de nodige energie en moed om verder te gaan op mijn eigen pad. Dit is een aanrader voor iedereen, die zich in het leven vooral laat leiden door zijn/haar hoofd."

 

Liselotte en Anton

 

Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans zijn gepassioneerde trainers met samen meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van oplossingsgericht coachen van individuen en teams. Ze zijn actief lid van internationale oplossingsgerichte netwerken als ASFIO, SOLWorld, SFCT en de European Brief Therapy Association. Ze schreven samen het boek: "Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team." Onze bio's kan je hier lezen.

 

Petra Bongers, Gerrie Laury, Yvette Dam, Véronique Philips, Sofie Hendrickx, Barbara van Wijnendaele

Het team behandelaren bestaat uit Petra Bongers, Gerrie Laury, Yvette Dam, Véronique Philips, Sofie Hendrickx en Barbara Van Wijnendaele.

Waar?

Prosperdreef 1, 3001 Heverlee. Je wordt warm ontvangen in een huiselijke sfeer, je eet uitsluitend gezonde en vegetarische maaltijden. s' Avonds slaap je in een B&B, hotel naar keuze.

Voor wie ?

Deze time out is voor jou als je jezelf de tijd gunt om te pauzeren, te herbronnen, opnieuw op koers te komen. Er zijn drie sporen: 

1) je zelfsturend vermogen kunnen vergroten,

2) je heel en compleet kunnen voelen, wie ben je als mens, met al je gedachten, emoties, aspiraties en talenten,

3) te ontdekken wat het beste is dat jij kan en wil bijdragen  

Door wie ?

Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans zijn samen goed voor meer dan veertig jaar ervaring in coaching en training in bedrijven en organisaties, zowel in binnen- als buitenland. Samen richtten ze Ilfaro op in 2007 en schreven ze het boek: “Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team”. Ilfaro helpt mensen en organisaties om hun veerkracht terug te vinden en te versterken. 

Ze worden bijgestaan door een team van professionele begeleiders.  

Prijs:

Voor particulieren: € 760,00 (excl. 21% btw)
Voor bedrijven: € 1260,00 (excl. 21% btw)
Inbegrepen zijn het intakegesprek, de groeps- en individuele begeleidingen, alle middagmaaltijden, vrij gebruik van de faciliteiten, het boek “Vergroot de veerkracht van jezelf en je team”.

Logies

Om volop tot rust te komen, raden we je aan in de buurt te blijven overnachten. Op onze website vind je een overzicht van hotels en B&B’s.

Hoe inschrijven?

Via bovenstaande link.

Schrijf je tijdig in. De plaatsen zijn beperkt 10 deelnemers om iedere deelnemer een kwalitatief hoogstaande omkadering te kunnen garanderen.

Meer info?

Bel Liselotte Baeijaert 0477 89 35 43 of mail: info@ilfaro.be

Ilfaro bvba

info@ilfaro.be

m: 0477 89 35 43

www.ilfaro.be